Arròs amb nècores
Categoria:
Arrossos i pastes
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 400 g d'arròs bomba
- 1 Ceba
- 2 Grans d'all
- 6 Nècores vives
- 1/2 Pebrot vermell i 1/2 pebrot verd
- Oli d'oliva verge extra
- 1,5 litres de brou de fumet de peix
- Sal i pebre negre acabat de moldre (al gust)
- Brins de safrà
- Sal gruixuda marina
4 racions
Elaboració
De les nècores:
En una olla quan l'aigua està freda, posem les nècores, si encara són vives, i així evitem que perdin les potes durant la cocció. Les cuinem en aigua freda amb una mica de llorer i un bon grapat de sal grossa marina, uns 60 grams de sal per litre d'aigua. Coem poc temps, quan l'aigua arrenqui el bull amb les nècores dins, esperem 7 minuts i les traiem de l'olla.
De l'arròs amb nècores:
Un cop tenim les nècores cuites (pas anterior). Les trossegem en dos perquè deixin anar tot el seu gust a l'arròs. Les reservem i les tirarem al final de tot el procés perquè no es passin. Pelem els grans d'all i els piquem el millor possible. Els reservem. Piquem la ceba i els pebrots (verd i vermell) molt fins. És important que no es noti la seva textura però sí el gust que li donen a l'arròs. Afegim l'oli d'oliva verge extra a la paella o cassola que tinguem per a l'arròs. Quan l'oli estigui calent sofregim les cebes amb els alls i els pebrots, uns 10 minuts a foc mitjà, sempre remenant amb cura. Introduïm l'arròs i remenem tot amb suavitat perquè s'impregni bé del guisat i absorbeixi el sabor. Deixem durant 3 minuts més a foc mitjà. Torrem lleugerament els brins del safrà en una paella petita a foc molt baix (uns 3 minuts) i li afegim una mica d'aigua per després barrejar-ho amb el fumet de peix. Afegim el fumet o brou de peix a la paella. Vam pujar la temperatura al màxim fins que comenci a bullir i tot seguit el baixem a la meitat i que es faci a poc a poc (entre 15- 18 minuts). A mitja cocció afegim les nècores. Rectifiquem líquid amb més fumet, si cal i rectifiquem de sal. Anem provant l'arròs, quan estigui al punt, l'apartem del foc i deixem reposar 5 minuts.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2166 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.