Favetes tipus "babi" a la muntanyenca
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 800 grams de favetes petites congelades
- Quatre pastanagues mitjanes
- Una ceba picolada
- 200 grams de pernil picolat
- Sofregit de tomàquet
- Pebre vermell dolç
- Sal
- Oli d'oliva
- Quatre alls laminats
- Vi blanc
- Brou de pollastre casolà
- Vuit patates de mida mitjana
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa mitjana
Uns estalvis
Un estri per fer boletes de patata
Una espàtula de fusta
Elaboració
Primerament, pelem les pastanagues i les tallem en rodantxes fines i les reservem.
Seguidament, amb un estri per fer boletes, buidem les patates pelades, i anem fent boletes fins buidar-les totes. Tot seguit, picolem la ceba i laminem els alls.
A continuació, a la cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim els alls i el pernil picolat, ho remenem una mica amb l'espàtula de fusta, i tot seguit, afegim una cullera gran de pebre vermell dolç, i abans no es cremi afegim les pastanagues i les favetes, juntament amb el sofregit de tomàquet, el vi i quatre cullerots de brou de pollastre, i deixem que arrenqui el bull uns 40 minuts, corregim de sal, afegim les boletes de patata, i deixem que cogui tot plegat fins que les patates estiguin en el seu pun de cuites, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina d'hivern La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1938 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.