Albergínies farcides

Ingredients

  • 4 albergínies petites o dues de grosses
  • 250 g de botifarra crua
  • 100 g de carn picada de vedella
  • 300 g de ceba
  • 2 cullerades de tomàquet fregit
  • 50 g de formatge ratllat
  • Oli doliva
  • Farina
  • Sal

Per fer la beixamel:

  • 25 g de mantega
  • 20 g de farina
  • 300 cc de llet
  • Un ou
  • Sal i nou moscada

4 racions

Utensilis

Una batedora per muntar clares

Elaboració

Primer pelem les albergínies lleugerament i les tallem per la meitat o a tacos grossos. Treiem la meitat de la polpa, les salem i les deixem una estona perquè deixin anar l'aigua.
Preparem una beixamel amb la mantega, la farina i la llet. Quan ja està feta li afegim el rovell d'ou i el barregem bé amb la beixamel. Batem la clara a punt de neu i la incorporem suaument.
Treiem la pell a les botifarres i esmicolem la carn amb les mans, posant-hi una mica d'oli per desfer-la bé.
Tallem la ceba ben petita i la posem a fregir amb 40 cc d'oli. Quan està quasi feta, afegim la carn esmicolada de porc i la de vedella i la fregim durant 4 o 5 minuts. Afegim el tomàquet fregit i quatre cullerades de la salsa beixamel.
Eixuguem les albergínies, les enfarinem una mica i les fregim per les dues bandes, tirant una mica d'oli bullint a dintre amb una cullera perquè no quedin crues. Les treiem del foc i les posem de cap per avall a sobre d'un paper absorbent.
Omplim les albergínies amb el sofregit i cobrim cada una d'elles amb la beixamel.
Posem per sobre el formatge ratllat.
Ho posem a coure al forn durant 15 minuts perquè s'acabi de fer al mateix temps que es gratina.

1h

Notes

Es poden farcir mitges albergínies o farcir-ne tacos que poden servir per fer un plat combinat.
Amb la polpa que hem tret de les albergínies, podem fer unes croquetes d'albergínia tallant-la a trossets petits i fregint-la amb 100 g de ceba tallada ben petita. Després afegim 2 cullerades farina, donem unes voltes i hi tirem un got de llet. Remenem i deixem que s'acabi de fer. Deixem refredar i ja tindrem a punt la pasta per fer les croquetes.


Recepta de cuina de Albergínies farcides
Recepta de cuina de Albergínies farcides

Així és com queden un cop gratinades

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3664 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: