Albergínies farcides
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 4 albergínies petites o dues de grosses
- 250 g de botifarra crua
- 100 g de carn picada de vedella
- 300 g de ceba
- 2 cullerades de tomàquet fregit
- 50 g de formatge ratllat
- Oli doliva
- Farina
- Sal
Per fer la beixamel:
- 25 g de mantega
- 20 g de farina
- 300 cc de llet
- Un ou
- Sal i nou moscada
4 racions
Utensilis
Una batedora per muntar clares
Elaboració
Primer pelem les albergínies lleugerament i les tallem per la meitat o a tacos grossos. Treiem la meitat de la polpa, les salem i les deixem una estona perquè deixin anar l'aigua.
Preparem una beixamel amb la mantega, la farina i la llet. Quan ja està feta li afegim el rovell d'ou i el barregem bé amb la beixamel. Batem la clara a punt de neu i la incorporem suaument.
Treiem la pell a les botifarres i esmicolem la carn amb les mans, posant-hi una mica d'oli per desfer-la bé.
Tallem la ceba ben petita i la posem a fregir amb 40 cc d'oli. Quan està quasi feta, afegim la carn esmicolada de porc i la de vedella i la fregim durant 4 o 5 minuts. Afegim el tomàquet fregit i quatre cullerades de la salsa beixamel.
Eixuguem les albergínies, les enfarinem una mica i les fregim per les dues bandes, tirant una mica d'oli bullint a dintre amb una cullera perquè no quedin crues. Les treiem del foc i les posem de cap per avall a sobre d'un paper absorbent.
Omplim les albergínies amb el sofregit i cobrim cada una d'elles amb la beixamel.
Posem per sobre el formatge ratllat.
Ho posem a coure al forn durant 15 minuts perquè s'acabi de fer al mateix temps que es gratina.
1h
Notes
Es poden farcir mitges albergínies o farcir-ne tacos que poden servir per fer un plat combinat.
Amb la polpa que hem tret de les albergínies, podem fer unes croquetes d'albergínia tallant-la a trossets petits i fregint-la amb 100 g de ceba tallada ben petita. Després afegim 2 cullerades farina, donem unes voltes i hi tirem un got de llet. Remenem i deixem que s'acabi de fer. Deixem refredar i ja tindrem a punt la pasta per fer les croquetes.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3664 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.