Llet d'ametlles
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Brou
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dos litres d'aigua mineral
- Dues carcases de gallina
- Una branca d'api
- Mitja ceba pelada
- Un porro
- Una pastanaga
- 300 grams d'ametlles tipus "marcona" crues sense pell
10 racions
Utensilis
Una olla mitjana fonda
Una batedora elèctrica
Un colador fí
Una espàtula de plàstic
Un atuell de plàstic amb tapa per guardar el brou
Un cassó gran
Elaboració
Primerament, en una olla fonda amb dos litres d'aigua mineral, farem un brou amb: l'api, la ceba, la pastanaga, el porro, i les carcasses de gallina.
Posem el foc a potencia màxima, i quan arrenqui a bullir, el tenim uns quaranta minuts, i apaguem el foc.
Seguidament, ho colem i ho posem en un cassó gran on acabarem de fer la recepta.
Posem el cassó al foc, amb les ametlles, i deixem que cogui a foc mitjà una mitja hora.
Tot seguit, passem la batedora elèctrica i amb l'ajud d'un colador fi, ho passem en un cassó i ho deixem refredar. Quan ja és fred, ho guardarem en un atuell amb tapa, i ho posarem a la nevera fins que ens faci falta fer-lo servir.
2h
Notes
Aquesta recepta els professionals en diem "llet d'ametlles" peró en realitat és una mena de brou molt adient en preparacions tant de guisats, estofats, rostits, etc...
Etiquetes: Cuina de tardor-hivern La cuina dels brous Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2454 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.