Cocotxes de bacallà al pil pil amb gules i cloïsses
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Alta
Ingredients
- 500 g de Cocotxes de bacallà fresques
- 250 g de Gules
- 12 Cloïsses sense sorra amb una bossa
- 3 Alls amb cap i pell
- 4 Alls sencers pelats
- 2 Alls molt picadets
- 1/2 Bitxo a rodanxes gruixudes
- Julivert
- Sal
- Oli d'oliva
- Aigua
3 racions
Elaboració
Netegem les cocotxes i les posem en paper absorbent per assecar-les bé.
Posem una cassola al foc, hi afegim oli d'oliva, els 3 alls amb cap i pell i els 5 pelats.
Daurem els alls i els retirem. Deixem temperar l’oli.
Mentre, col.loquem un pot petit, però alt amb aigua, quan bulli, hi afegim les cloïsses amb la bossa.
Les introduïm en l'aigua bullint i un cop obertes, uns 3 minuts, les retirem i les deixem amb la bossa tancada, fora de la cassola.
Amb l'oli temperat, tirem els 2 alls molt picadets i el bitxo a rodanxes gruixudes.
Donem unes voltes a la cassola I hi tirem les cocotxes.
Ara no deixem de moure la cassola amb les dues nanses endavant i enrere amb el foc baix, fins que surti la gelatina de les cocotxes que es barregi amb l'oli.
Quan la salsa queda lligada, uns 7 minuts més o menys, retirem la cassola i hi afegim les gules.
Remenem amb cura i li donem l'últim bull.
Hi tirem les cloïsses i ho empolvorem una mica de julivert.
30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1806 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.