Costellam de porc al forn amb salsa d'olives trencades
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Vuit trossos de costella de porc de dos dits d'ample
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- 300 grams d'olives verdes trencades
- Una ceba picolada
- Sis alls aixafats
- Un got de vi blanc
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Herbes provençals
- Dues fulles de llorer
- Aigua
4 racions
Utensilis
Una safata refractària rectangular de mida gran
Uns estalvis
Una paella gran
Elaboració
Primerament, salpebrem els trossos de costella de porc, i els posem en la safata refractària amb els alls aixafats i el llorer, espolsats amb les herbes provençals, i un raig d'oli.
Seguidament, ho posem en el forn a 180º, tot anant donant voltes fins que ja és cuit al nostre gust, i ho reservem a fora del forn.
A continuació, en una paella gran amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba picolada, i els alls aixafats. Tot seguit, afegim quatre cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi blanc, i deixem que redueixi.
Seguidament, corregim de sal, afegim les olives trencades, i deixem que cogui tot plegat uns deu minuts, i a continuació afegim tota aquesta salsa a la safata del costellam que ho cobreixi, i ho acabem de coure en el forn uns set minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa safata amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina d'hivern La cuina dels rostits Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2137 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.