Costellam de porc al forn amb salsa d'olives trencades

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Vuit trossos de costella de porc de dos dits d'ample
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • 300 grams d'olives verdes trencades
  • Una ceba picolada
  • Sis alls aixafats
  • Un got de vi blanc
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Herbes provençals
  • Dues fulles de llorer
  • Aigua

4 racions

Utensilis

Una safata refractària rectangular de mida gran
Uns estalvis
Una paella gran

Elaboració

Primerament, salpebrem els trossos de costella de porc, i els posem en la safata refractària amb els alls aixafats i el llorer, espolsats amb les herbes provençals, i un raig d'oli.
Seguidament, ho posem en el forn a 180º, tot anant donant voltes fins que ja és cuit al nostre gust, i ho reservem a fora del forn.
A continuació, en una paella gran amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba picolada, i els alls aixafats. Tot seguit, afegim quatre cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi blanc, i deixem que redueixi.
Seguidament, corregim de sal, afegim les olives trencades, i deixem que cogui tot plegat uns deu minuts, i a continuació afegim tota aquesta salsa a la safata del costellam que ho cobreixi, i ho acabem de coure en el forn uns set minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa safata amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2137 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: