Mantecados
Estació: hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quart de quilo de llard
- Mig quilo de farina
- 250 g de sucre
- 200 g d'atmetlles torrades
- Pell de llimona ratllada
- 50 cc d'anís
Utensilis
Motllos amb formes per fer galetes
Un morter o una picadora
Elaboració
Primer de tot haurem de pelar les atmetlles torrades i les picarem amb el morter o amb una picadora, procurant que no quedin massa moltes.
Barregem el sucre, el llard, les atmetlles picades, l'anís i la pell de llimona ratllada en un bol, amb una forquilla.
Després anirem afegint la farina i la pastarem una estona amb les mans, fins que es pugui fer una bola homogènia. La masa té tendència a trencar-se, però quan es cogui, quedarà ben compactada.
Deixem reposar la massa a temperatura ambient durant 1 hora.
Estirem la massa amb el corró a sobre del marbre de la cuina. Hem de fer una capa d'uns 8 mm.
Amb els motllos fem els "mantecados" i els coloquem a la safata del forn a sobre d'un paper vegetal. Per colocar-los a la safata ens ajudarem dels motllos.
Els coem al forn a 170 graus durant 10 minuts, aproximadament.
Els deixem refredar i ja els tenim a punt de menjar.
45min
Notes
Amb aquestes quantitats poden sortir uns 40 "mantecados".
Es poden guardar en una capsa de llauna, de vidre o de plàstic durant bastants dies.
Etiquetes: Dolços Nadal Dolços de Nadal Afegir etiqueta
Enllaça aquesta recepta:
4447 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.