Peix espasa amb carbassa confitada
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 4 Talls de peix espasa frescos d'uns 150 g cadascun
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre molt
Per confitar la carbassa:
- 500 g de Carbassa
- Sucre (per la quantitat veure la recepta)
- Pell de llimona
- Canyella
- Aigua de calç (per fer-la veura la recepta)
2 racions
Elaboració
De la carbassa confitada:
El primer que cal fer és l'aigua de calç. Per a això es necessiten 75 g de calç (d'emblanquinar o pintar les parets) per quilo de carabassa. Es cobreix la calç d'aigua i es deixa reposar algunes hores fins que la calç es dissolgui i baixi al fons i quedi l'aigua a la superfície.
La quantitat d'aigua de calç que necessitem serà la necessària per cobrir la carbassa trossejada o a daus.
Un cop tinguem l'aigua de calç, pelem i trossegem la carbassa a daus i la cobrim de l'aigua.
La deixem submergida 24 hores.
Escorrem bé els trossos i els rentem sota l'aigua de l'aixeta.
Col•loquem la carbassa en un recipient que pugui anar al foc.
Hi afegim el sucre i aigua (1 quilo de sucre per litre d'aigua), fins que quedi ben coberta.
Hi afegim la canyella i la pell de llimona.
Ho deixem coure fins que la cazabaza estigui tendra.
Ho apartem del foc i la deixem refredar completament.
Del peix espasa:
En una planxa amb una mica d’oli, posem el peix espasa, el salpebrem i coem uns 5 minuts per costat. Si es cou massa queda ressec.
Per emplatar:
En un plat, hi posem dos talls de peix espasa per persona i al costat uns daus de carbassa confitada.
Ja es pot servir.
40min
Notes
No tinc en compte el temps de fer l'aigua de calç ni el temps de tenir-hi la carbassa submergida.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1743 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.