Manetes de porc estofades amb romesco i cargols
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Tres manetes de porc tallades en quatre trossos cadascuna
- El meu romesco (el trobareu a les meves receptes)
- Un quilo de cargols congelats, tipus Vinyals
- Un got de conyac
- Aigua
- Dues fulles de llorer
- Una branca d'api
- Mitja ceba pelada
- Una branca de romaní
- Una branca de farigola
- Sal
- Pebre negre en gra
6 racions
Utensilis
Dues cassoles metàl·liques fondes
Una cassola de terrissa gran
Un colador
Un bol de vidre gran
Uns estalvis
Un bufador
Un batedor de varetes
Elaboració
Primerament, amb l'ajud d'un bufador,cremem les manetes de porc, per treure els possibles pels que puguin tenir, i les posem en una olla amb: aigua, una branca d'api, mitja ceba,sal, i un grapat de grans de pebre negre.
Seguidament, les posem a coure a foc baix,fins que estiguin cuites,les escorrem tot guardant el brou de la cocció en un bol de vidre, i les reservem.
A part, en una cassola fonda,amb: aigua, una fulla de llorer, una branca de farigola, una branca de romaní, i un polsim de sal, acabem de coure els cargols congelats fins que estiguin cuits, els escorrem i els reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa, fiquem un got de conyac l'escalfem, i l'encenem.
Tot seguit, afegim sis cullerots de romesco, sis cullerots del brou de coure les manetes, i ho remenem amb el batedor de varetes.
Seguidament, afegim els cargols i les manetes de porc, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, uns vint minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2131 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.