Sípia estofada amb la seva tinta i navalles

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dues sípies de mida gran
  • Aigua
  • Una fulla de llorer
  • Una branca d'api
  • Pebre negre en gra
  • Una ceba picolada
  • Vi blanc
  • Dos paquets de navalles fresques
  • Dos sobres de tinta de calamar

5 racions

Utensilis

Una cassola marinera metàl·lica
Una cassola metàl·lica fonda
Uns estalvis
Una escorredora
Un colador fi
Un bol de vidre gran
Una paella gran
Unes pinces llargues

Elaboració

Primerament, en una cassola fonda amb: aigua, una fulla de llorer, una branca d'api i un grapat de grans de pebre negre, posem a bullir les dues sípies netes a foc mitjà, fins que estiguin cuites, les reservem tot guardant una mica del brou en un bol de vidre. Quan són fredes, les tallem en trossos regulars i les reservem.
A part, en una paella gran amb un rajolí de vi blanc fiquem les navalles perquè s'obrin, i tot seguit els traiem una clova i les reservem.
A continuació, en una cassola marinera amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba picolada, i quan ja està daurada, afegim els dos sobres de tinta i un got de vi blanc, i deixem que redueixi.
Tot seguit, afegim dos cullerots del brou de coure les sípies, i deixem que arrenqui el bull, uns deu minuts.
Seguidament, afegim les sípies tallades i les navalles, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat cinc minuts més i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1526 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: