Sípia estofada amb la seva tinta i navalles
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Dues sípies de mida gran
- Aigua
- Una fulla de llorer
- Una branca d'api
- Pebre negre en gra
- Una ceba picolada
- Vi blanc
- Dos paquets de navalles fresques
- Dos sobres de tinta de calamar
5 racions
Utensilis
Una cassola marinera metàl·lica
Una cassola metàl·lica fonda
Uns estalvis
Una escorredora
Un colador fi
Un bol de vidre gran
Una paella gran
Unes pinces llargues
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb: aigua, una fulla de llorer, una branca d'api i un grapat de grans de pebre negre, posem a bullir les dues sípies netes a foc mitjà, fins que estiguin cuites, les reservem tot guardant una mica del brou en un bol de vidre. Quan són fredes, les tallem en trossos regulars i les reservem.
A part, en una paella gran amb un rajolí de vi blanc fiquem les navalles perquè s'obrin, i tot seguit els traiem una clova i les reservem.
A continuació, en una cassola marinera amb un raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba picolada, i quan ja està daurada, afegim els dos sobres de tinta i un got de vi blanc, i deixem que redueixi.
Tot seguit, afegim dos cullerots del brou de coure les sípies, i deixem que arrenqui el bull, uns deu minuts.
Seguidament, afegim les sípies tallades i les navalles, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat cinc minuts més i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes:
Cuina marinera
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1526 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.