Estofat de calamars a rodanxes amb pèsols
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 4 Calamars frescos, que a la peixateria ens netegen i tallen a rodanxes
- 1 Kg de Pèsols desgranats del Maresme o congelats
- Una ceba gran
- 1 Tomàquet madur
- Un got de vi blanc sec
- 1 Branca de farigola
- 1 Fulla de llorer
- Oli d'olivaSal i pebre negre
Per fer la picada :
- 2 Torradetes
- 2 Alls
- 2 Branques de julivert
- 1 Grapat d'ametlles torrades.
4 racions
Elaboració
Passem per aigua els calamars que ens han preparat a la peixateria. Els reservem.
Prepararem la picada picant-ho tot al morter. La reservem. Uns 5 minuts.
En una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva, hi posem els calamars i deixem que es vagin daurant amb un polsim de sal i pebre.
Mentre, pelem la ceba, la piqueem i la incorporarem a la cassola amb els calamars, quan veiem que la ceba comença a agafar color dauradet, afegirem el tomàquet madur ratllat. Uns 20 minuts.
Quan el sofregit està a punt hi afegim el got de vi blanc, la fulla de llorer, la branca de farigola i els pèsols crus.
Quan hagi reduït el vi, hi afegim dos gots d'aigua, la picada, ho salem, ho tapem i ho deixarem coure a foc lent durant 15 o 20 minuts.
Ho provem i rectifiquem de sal si cal.
45min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3946 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.