Gall de Sant Pere al forn amb patates panadera i tomàquet
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un gall de Sant Pere gran (per tres comensals)
- Sis alls pelats aixafats
- Patates panadera
- Quatre tomàquets vermells de mida gran
- Sal
- Oli d'oliva
- Pebre negre en pols
- Conyac
- Vi blanc
3 racions
Utensilis
Una safata refractària rectangular gran
Uns estalvis
Una safata fonda pel forn
Dues espàtules metàl·liques planes
Elaboració
Primerament, fem les patates panadera com explico a la meva recepta, i un cop fetes les reservem.
Seguidament, omplim tot la safata refractària amb les patates, i al damunt hi posem el tomàquet vermell fet a rodanxes, cobrint totes les patates.
A continuació, netegem el gall de Sant Pere l'escatem, tallem totes les espines laterals, fem tres talls longitudinals en el llom, i hi introduïm dos alls aixafats en cada tall, i fiquem el peix a la safata damunt de les patates i els tomàquets.
Tot seguit, el salpebrem i el reguem amb: un got de vi blanc, un got de conyac, un bon raig d'oli d'oliva, i ho enfornem a 180º, fins que veiem que el peix ja està cuit al nostre gust, i ja el podrem servir a taula amb la mateixa safata amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor-hivern Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4459 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.