Crema de mongetes tendres i formatge feta

Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 750 g mongetes tendres
  • 1,5 litres d'aigua
  • Sal
  • Oli d'oliva verge extra
  • 60 g Formatge "feta"

Elaboració

Netegem les mongetes i traiem les puntes i el filament lateral.
En una olla amb aigua i sal quan bulli les deixem coure durant 30 minuts.
Passat aquest temps, passem les mongetes per la batedora, i afegim un bon
raig d'oli d'oliva verge extra i el formatge feta.
Ja es pot servir, fred o calent.

40min

Notes

El "feta" (grec: φέτα) és un formatge tradicional de Grècia, fet a força de llet d'ovella i de vegades de cabra (sempre menys del 30%), de pasta tova crua i madurat en salmorra durant un període de tres mesos com a mínim. Té una textura lleugerament granulada i un sabor salat, una mica agre.

El 2002, la Unió Europea li va atorgar la Denominació d'Origen Protegida.
El feta, produït en forma de blocs, és utilitzat com a formatge de taula, a l'amanida grega, a les famoses empanades spanakopita i tirópita (d'espinacs i formatge, respectivament), a l'Dako, i es combina sovint amb oli d'oliva i verdures


Recepta de cuina de Crema de mongetes tendres i formatge feta
Crema de mongetes tendres i formatge "feta"
per Jordi Garcia Miguel
Recepta de cuina de Crema de mongetes tendres i formatge feta
Bullint mongeta tendra per fer la crema de mongetes amb formatge "feta".
per Jordi Garcia Miguel
Recepta de cuina de Crema de mongetes tendres i formatge feta
Formatge feta.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3155 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: