Seitons fregits amb samfaina
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 300 - 400 g de seitons frescos que a la peixateria ens netegen
- Oli d'oliva
- Sal
Per la samfaina per 2 persones:
- 3 Tomàquets madurs petits
- 1/2 Albergínia
- 1/2 Pebrot verd
- 1/2 Pebrot vermell
- 1/2 Carbassó
- 1 Ceba petita
- Sal
- Oli d'oliva verge
2 racions
Elaboració
De la samfaina:
Preparem les hortalisses.
Pelem la ceba, la trossegem i fem el mateix amb el pebrot verd i el vermell, rentant bé el seu exterior i retirant les seves llavors.
Fem el mateix amb l'albergínia i el carbassó, els quals els pelarem o no, segons el gust de cadascú.
En un paella antiadherent ben calenta, hi tirem un raig d'oli d'oliva verge i, hi sofregim la ceba, els pebrots i l'albergínia, i finalment el carbassó.
Ho deixem fer tot junt a foc mitjà uns 10 minuts i, hi afegim la sal (al gust).
Acabem la samfaina afegin'hi els tomàquets, pelats, sense llavors ni cor i trossejats.
Deixem que la samfaina espesseixi i deixem fregir el tomàquec. Rectifiquem de sal si fos necessari.
Dels seitons:
Passem els seitons que a la peixateria ens han netejat per aigua.
Els assequem amb paper de cuina i salem una mica.
En una paella, hi posem oli d'oliva .
Quan l'oli està calent, hi afegim els seitons.
Passats uns 2 o 3 minuts màxim, els donem la volta i els fregim
uns 2 o 3 minuts més com a màxim.
El temps de cocció depend del tamany i es veu quan estan.
Per emplatar:
En un plat hi posem 8 o 10 seitons per persona i al costat,
la samfaina.
25min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1742 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.