Crema fina de carbassa amb hortalisses i ou escalfat
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Crema
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Per la crema de carbassa:
- 250 g de Carbassa neta, comprada al mercat trossejada en forma de daus
- Una patata petita
- Una ceba petita
- 200 ml de Caldo de pollastre comprat fet
- 50 ml de Nata per cuinar
- Oli d'oliva verge
- Sal
Altres ingredients:
- 1 Pebrot verd petit
- 1 Pebrot vermell petit
- 2 Pastanagues petites
- 1 Carbassó mitjà
- 1 Ceba
- 2 Ous
- Sal i pebre
- Oli d'oliva
- 1 Paquet de crostons de pa
Elaboració
De la crema de carbassa:
Pelem i rentem la patata i la tallem a daus. Pelem la ceba i la piquem a daus d'un gruix
similar a la resta d'ingredients.
Posem a escalfar una olla, amb l'oli d'oliva verge, i un cop estigui a bona temperatura hi
tirem la ceba trossejada i la sofregim fins que comenci a canviar de color.
En aquest moment, hi afegim la patata i la carbassa tallades a daus.
Remenem bé i hi tirem el brou de pollastre.Ho escalfem a foc fort fins que el brou comenci a bullir.
Llavors baixem la intensitat a la meitat i la mantenim així uns 25 o 30 minuts, fins que els ingredients
quedin ben tovets.
Agafem una batedora i batem tot el contingut de l'olla fins deixar-lo ben batut formant una crema homogènia
sense trossos visibles.
Corregim el punt de sal de la crema i hi afegim la nata per cuinar.
Ho remenem i mantenim uns minuts més a foc suau perquè acabi de espessir la crema de carbassa fins
deixar-la amb la textura que volem.
Si la volem més espesseta, hi afegim una mica més de nata, i a l'inrevés, si volem que quedi més líquida.
De l'ou escalfat:
Posem aigua a escalfar en una olla amb vinagre (93% d’aigua i 7% de vinagre, més o menys).
Quan arrenqui el bull, abaixem el foc i, amb una batedora de mà, fem un remolí d’aigua.
Hi aboquem els ous i esperem 4 minuts fins que la clara estigui coagulada mentre anem movent l’aigua
suaument perquè la clara vagi envoltant el rovell.
Quan els ous estiguin fet, els posem en un bol amb aigua freda per parar la cocció. Els reservem.
De les hortalisses saltades:
Pelem i tallem a la juliana totes les hortalisses. En una paella, hi posem una mica d'oli i hi saltem
les hortalisses salpebrades. Són uns 10 minuts. Les reservem.
Per montar el plat:
En un plat fons i posem les hortalisses saltades i un ou escalfat per persona amb els crostonets de pa.
Hi tirem per sobre la crema de carbassa ben calenta.
Ja es pot servir el plat.
40min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1326 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.