Tortellini frescos de pernil curat amb salsa napolitana
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 Paquet de 250 g de pasta fresca, tortellini (a l'ou amb pernil curat)
Per la salsa napolitana:
- Una llauna d'uns 250 g de puré de tomàquet (tomàquets sense pell ni llavors)
- 1 Ceba mitjana
- 1 Pastanaga mitjana
- Oli d'oliva
- 3 Alls
- Fulles d'alfàbrega picades
- Sal
- Pebre negre mòlt
- Sucre
- 2 Litres d'aigua
2 racions
Elaboració
De la salsa napolitana:
Tallem la ceba fina i la pastanaga a daus molt petits.
Pelem i piquem els alls.
Posem a escalfar una paella amb una mica d'oli d'oliva.
Afegim els alls picats i els deixem daurar durant uns 3 o 4 minuts. Els reservem.
En la mateixa paella hi tirem la ceba amb la pastanaga.
Deixem coure uns 20 minuts.
Triturem amb la batedora la ceba i pastanaga però han de quedar trossets.
Afegim a la paella les fulles d'alfàbrega i els alls picats.
Donem voltes durant 1 minut fins que comença a deixar anar l'aroma l'alfàbrega.
Tirem a la paella el puré de tomàquet, la barreja anterior, la sal i el pebre.
Remenem bé i tapem la paella perquè la salsa espesseixi.
Deixem coure uns 30 minuts.
Provem el gust i afegim el sucre si la salsa està una mica àcida.
De la pasta:
En una olla posem aigua, uns 2 litres, i abundant sal.
Quan bull, hi tirem els tortellini i deixarà de bullir.
En bullir de nou, els deixem coure uns 3 minuts.
Els escorrem bé i posem sota l'aixeta per aturar la cocció.
Per acabar:
Posem els tortellini en un plat i per sobre la salsa napolitana calenta al gust.
Ja es pot servir.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1860 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.