Albergínies farcides amb: carxofes, gambes i bolets, gratinades amb salsa Aurora
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Lasanya
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 400 grams de carxofes congelades
- 400 grams de gambes pelades congelades de mida grossa
- 400 grams de gírgoles fresques
- Tres albergínies de mida gran
- Quatre porros
- Sofregit de tomàquet
- Vi ranci
- Oli d'oliva
- Mantega
- Sal
- Farina
- Pebre negre en pols
- Conyac
- Salsa Aurora
- Un tros de formatge de bola vermell
5 racions
Utensilis
Una safata refractària de mida gran
Dues espàtules metàl·liques planes
Cinc plats de porcellana plans de mida gran
Una paella gran
Una cullera de fusta
Un ratllador
Un cassó gran
Una cassola metàl·lica fonda
Un batedor de varetes
Una escorredora
Elaboració
Primerament, fem la salsa Aurora com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservem damunt la planxa calenta.
A part, en una paella gran amb un raig d'oli d'oliva, saltem les gambes tres minuts, les flamegem amb un raig de conyac, i les reservem.
Seguidament,netegem les gírgoles, les tallem en juliana i les saltem en una paella amb un raig d'oli d'oliva salpebrades deu minuts, i les reservem.
A continuació, en una cassola fonda amb aigua i sal, bullim les carxofes durant deu minuts, i tot seguit les escorrem i les reservem.
Tot seguit, tallem deu llesques d'albergínia a lo llarg d'un dit de gruix, les passem per sal i farina, i les fregim fins que estiguin cuites, i les reservem.
A part, agafem : les carxofes, les gambes i les gírgoles, i amb un ganivet ho piquem tot ben picat i ho reservem. Tot seguit, piquem els porros i els fregim amb un raig d'oli, i quan ja estan ben fregits, hi afegim un cullerot de sofregit de tomàquet i mig got de vi ranci i ho deixem reduir.
Seguidament afegim: les carxofes, les gírgoles i les gambes picades, ho remenem amb una cullera de fusta, i deixem que s'acabi de coure tot plegat set minuts més i ja tenim la farsa a punt.
A continuació, posem dos cullerots de salsa Aurora repartida en el fons de la safata refractària, hi posem cinc llesques d'albergínia ben repartides, les omplim amb la farsa,i les tapem amb les altres llesques d'albergínia, hi espolsem formatge de bola ratllat i una nou de mantega al damunt de cada albergínia, i les gratinem a 180º, fins que estiguin ben daurades, i ja les podrem posar cadascuna en el centre de cada plat, amb l'ajuda de dues espàtules planes, i ja les podrem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina de les mussaques La cuina dels gratinats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2235 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.