Fideuà de marisc
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 500 g de fideus del nº 2
- 800 ml de suquet de peix casolà
- 300 g de calamar que a la peixateria ens netegen i tallen a rodanxes fines
- 400 g de gambes
- 200 g de rossellones
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 2 tomàquets
- Sal
- Pebre
- Oli d'oliva
6 racions
Elaboració
Posem les rossellones en aigua amb sal perquè treguin la terra.
Posem una mica d'oli en una cassola i introduïm les rodanxes de calamar amb una mica de sal i deixem que es coguin a foc molt lent durant 15 minuts. Les reservarem.
Preparem els fideus. Perquè quedin cruixents, en lloc de bullir-los, els daurem en una paella amb abundant oli calent, durant uns 5 minuts.
En acabar, els posem en un bol gran per poder aprofitar la mateixa paella.
Posem a escalfar el forn a 200 graus.
Ara preparem el sofregit en la paella dels fideus. Tallem la ceba i els pebrots i els tirem a la paella. Quan la ceba s'hagi daurat hi afegim el tomàquet, també ben trossejat. Salpebrem al gust.
Mentre s'acaba de cuinar el sofregit d'hortalisses, en una olla aboquem el suquet de peix i l'escalfem. Afegim les gambes i deixem que es coguin uns minuts en aquest brou.
Tots els ingredients per a la fideuà de marisc ja estan preparats. Posem els ingredients en una cassola apta per al forn, a la base el sofregit.
A sobre el calamar, ben escorregut, i els fideus repartits de manera uniforme.
A sobre, aboquem el suquet de peix amb les gambes que hem pelat, i ja podem introduir la cassola al forn. Deixem coure durant 10 minuts, depenent de si t'agrada amb més o menys brou, uns 5 minuts abans hi posem les rossellones. Traiem la cassola del forn i emplatem de seguida.
1h 20min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2677 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.