Pasta a la bolonyesa
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 400 g de pasta en aquest cas "lunelli"
- Aigua
- Sal
- 50 g de formatge ratllat
- Julivert
Per la salsa bolonyesa:
- 200 g de carn picada (barreja de porc i vedella)
- 1 pastanaga
- 1 all
- 1 ceba
- 200 g de tomàquet natural (o fregit si no en tenim de natural)
- 1 gotet de vi negre
- Sal
- Orenga
- Comí
4 racions
Elaboració
De la pasta:
En una olla amb abundant aigua hi posem una mica de sal i quan l'aigua bull hi tirem la pasta.
Deixem coure segons les instruccions del paquet. Té de quedar al "dende"
Pasat el temps, l'escorrem i reservem.
De la salsa Bolonyesa:
Fregim l'all i seguidament hi afegim la ceba i la pastanaga.
Quan porta un parell de minuts, hi aboquem la carn i la daurem. Salpebrem.
Amb la carn a mig fer, afegim el got de vi negre i deixem que s'evapori l'alcohol.
A continuació, hi afegim el tomàquet (fregit o sense fregir ben pelat i sense llavors)
i deixem cuinar durant uns 15 minuts. En aquest pas afegim les espècies que vulguem,
jo li solc posar orenga i comí que li van molt bé.
Per acabar el plat:
En un plat hi posem la pasta i per sobre la salsa Bolonyesa amb el formatge ratllat.
Decorem amb julivert.
30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1632 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.