Pollastre marinat amb hortalisses
Categoria:
Carns
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 2 pits de pollastre desossats i sense pell
- 1/2 pebrot verd
- 1/2 pebrot vermell
- 3 cebes petites de Figueres
- 1 carbassó
- 100 ml d'oli d'oliva verge extra
- 33 ml de suc de llimona
- Sal
- Pebre negre mòlt
- Mostassa a l'antiga (opcional)
2 racions
Elaboració
Tallem les cebes a llunes molt petites. Ho reservem.
Rentem els pebrots i el carbassó, els tallem en juliana i a continuació per la meitat. Ho reservem.
Tallem el pollastre a tires petites i el reservem.
En un bol hi posem, uns 100 ml d'oli d'oliva i 33 ml de suc de llimona (3 parts d’oli per 1 d’àcid). Ho remenem i hi tirem les hortalisses tallades. Ho barregem bé. Hi tirem les tires de pollastre. Ho salpebrem tot i ho barregem molt bé. Tapem el bol amb paper film i el posem a la nevera, unes 4 hores.
Passat aquest temps, traiem de la nevera el bol amb el pollastre marinat amb hortalisses.
Escalfem una paella sense oli. Quan està calenta, hi posem tots els ingredients del bol. Ho deixem coure al gust, uns 5 - 8 minuts remenant-ho sovint. Ja es pot servir.
20min
Notes
Nota sobre el temps de marinar: fruites, peixos o mariscs, com les gambes, demanen menys temps: idealment 20 minuts; màxim 1 o 2 hores. Entre 30 minuts i 1 hora són suficients per la majoria de verdures/ hortalisses.Talls com pit o cuixes de pollastre, filet o costelles de porc, no és aconsellable deixar-los tota la nit. Amb 3-4 hores n’hi ha més que prou; 12 hores està bé, però més de 24 hores no és recomanable, ja que, com hem dit, la textura canviaria i seria més pastosa.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2065 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.