Pollastre de pagès rostit amb prunes
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 pollastre de pagès d'uns 2 kg tallat a quartos
- 250 g de prunes
- 2 cebes
- 2 tomàquets
- 1 cap d’alls
- 1 farcellet d’herbes
- 100 ml brandi
- Oli d'oliva
- Pebre
- Sal
- Aigua
4 racions
Elaboració
Posem en remull les prunes amb el brandi i ho deixem mínim una hora.
En una cassola amb una mica d’oli salpebrem els trossos de pollastre i els daurem i reservem.
Retirem tot el greix de la cassola.
Tallem les cebes en trossets i les afegim a la cassola amb una mica de sal, el cap d’alls i el farcellet d’herbes.
Ho deixem coure uns 30 minuts a foc suau i de tant en tant hi afegim una mica d’aigua per evitar que s’enganxi o es cremi.
A continuació, hi afegim els tomàquets tallats molt finets i deixem evaporar tota l’aigua que tenen.
Incorporarem el pollastre a la cassola hi afegim el brandi que teníem amb les prunes i ho flamegem per evaporar tot l’alcohol.
Un cop ha marxat l’alcohol hi afegim aigua fins cobrir el pollastre.
Deixem que cogui durant 90 minuts a foc molt suau, quan arrenqui el bull ho mantenim.
Uns 15 minuts abans d'acabar hi incorporem les prunes.
Ja es pot servir.
2h 20min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
7888 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.