Bacallà amb figues tot confitat
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: tardor
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 llom de bacallà o 2 lloms petits dessalat/s
- 5 - 6 figues fresques Coll de Dama
- 2 grans d'all amb pell
- Oli d'oliva verge extra
1 racions
Elaboració
Comencem confitant el bacallà. Posem un cassó amb oli, en fred, i incorporem el bacallà i els dos grans d'all. Encenem el fogó, a foc baix. Quan l'oli comenci a fer bombolletes ho apaguem i deixem que el bacallà s'acabi de confitar a dins. Reservem el bacallà.
Aprofitem aquest mateix oli per a confitar les figues.
Tallem les figues per la meitat. Fem el mateix procés que amb el bacallà. Primer escalfem l'oli fins que faci bombolletes i després parem el foc. Reservem les 5 o 6 figues.
Agafem 3 o 4 figues i les triturem a la batedora amb una mica d'oli del confitat i ho reservem com salsa.
Agafem un plat i de base hi posem la salsa de figues i sobre el bacallà. Damunt del bacallà hi tirem més salsa de figues i a l'entorn del plat hi posem 2 o 3 figues confitades sense triturar.
Ja es pot servir.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1822 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.