Moules frites belga de bolets
Categoria:
Altres
Típica de: Bèlgica
Dieta: kosher
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 250 grams de gírgoles de panical o xampinyons blancs o xiitakes
- 3 cebes tendres grans
- 1 escalunya gran, pelada i tallada per la meitat
- 1 pastanaga, pelada i tallada per la meitat al llarg
- 2 grans d'all grans, pelats
- 1 xili vermell fresc
- 1 branquetes de farigola
- 1 manat de julivert de fulla plana
- 100 ml d'oli d'oliva
- 150 ml de vi blanc sec (idealment Muscadet francès)
- 1 culleradeta de licor Pernod
- 2 cullerades de crème fraîche (crema fresca)
- Patates fregides belgues (veureu la recepta més avall a la preparació)
- Maionesa casolana (feta amb rovell d'ou, mostassa en pols, oli d'oliva lleuger i vinagre de vi blanc)
2 racions
Elaboració
1. Tallem els vegetals i l'all a rodanxes fines.
Enrotllem el xili a les mans perquè deixi anar les llavors. El tallem per la meitat, espolsem les llavors i tallem la carn a palets prims. Els amuntagem i trossegem fins.
Agafem les branquetes de farigola (rebutgem les tiges gruixudes) i les fulles del julivert.
Fregim les patates (2 patates de fregir d'uns 300 grams cadascuna) pelades i tallades a palets en oli d'oliva lleuger i unes cullerades de farina i mitja culleradeta de caiena fins que quedin tendres però no daurades.
2. Escalfem una paella per a saltar gran al foc.
Aboquem l'oli i immediatament hi afegim tots els vegetals, el xili i la farigola.
Cuinem durant 1 minut i mig més o menys tot agitant la paella i remenant els vegetals fins que comencin a estovar-se.
3. Amb la calor ben alta, afegim els bolets (que haurem netejat i trossejat prèviament) i agitem la paella perquè formin una capa uniforme. Tapem la paella amb una tapadora i cuinem 1-2 minuts més agitant una o dues vegades.
4. Destapem i aboquem el vi i el licor Pernod, agitem i cuinem un altre minut i mig perquè el vi redueixi a la meitat. Tapem una altra vegada i cuinem un altre minut.
Posem un colador gran damut d'un bol i hi tirem els bolets i els vegetals al centre.
Fregim per segona vegada les patates fins que quedin ben daurades i cruixents.
5. Aboquem el líquid colat altre cop a la paella, la tornem a escalfar i afegim la crema fresca i les fulles senceres de julivert; comprovem el condiment que possiblement no necessitarà res de sal.
Tornem a tirar els bolets i els vegetals a la paella i ho escalfem altre cop tot agitant la paella.
Separem en dos tassons de sopa grans i servim amb les patates fregides i la maionesa a un costat.
Notes
La recepta original del moules frites (musclos amb patates fregides) seria amb musclos frescs en lloc dels bolets, jo he fet la recepta kosher.
Hem de ser una mica espavilats amb la paella per fer bé aquesta recepta ;-)
Etiquetes: Bolets Cuina internacional Patates Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2161 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.