Arròs amb conill i carxofes
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Paella
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 600 g d’arròs bomba
- 1,8 litres de brou de verdures (3 mides de brou per 1 d’arròs, si volem l'arròs sec)
- 1 conill i mig tallat a trossets petits
- 200 g de salsitxes a trossets
- 2 costelles de porc tallades a trossets
- 8 cors de carxofa tallats a quarts
- 2 cebes mitjanes picades
- 2 pebrots verds petits a trossets
- 2 pastanagues tallades a rodanxes
- 2 dents d’all picats
- 1 tomàquet madur ratllat
- 1 copeta de vi ranci
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- Pebre negre
Per la picada:
- 1 fetge del conill
- 1 gra d’all
- Julivert picat
6 racions
Elaboració
Salpebrem els trossos de conill, salsitxes i costella i el fetge del conill i enrossim les carns en una paella, per 6 racions, amb oli d’oliva abundant fins que estiguin ben rossos. Reservem les carns
Al mateix oli, sofregim la ceba picada lentament, sense presses i a foc baix.
Quan la ceba comenci a estar transparent, hi afegim el pebrot verd amb les pastanagues i seguim fent el sofregit a foc baix.
Hi incorporem l’all picat, els cors de carxofes i ho sofregim una estona més, uns 10 minuts.
Hi posem el tomàquet ratllat i ho condimentem amb sal i pebre negre.
Mentrestant, posem a escalfar el brou.
Afegim a la paella les carns que teníem reservades i el vi ranci, remenar i deixar evaporar l’alcohol uns minuts.
Incorporem l’arròs, ho remenem i el saltem durant 2 minuts.
Hi aboquem el brou i ho deixem coure a foc viu durant 10 minuts remenant de tant en tant.
Mentre cou l’arròs, preparar la picada en un morter amb el fetge del conill, 1 gra d’all i el julivert picat.
Incorporem la picada, ho remenem i ho acabem de coure 6-8 minuts més sense remenar gaire.
En total són uns 16-18 minuts en funció de l’arròs que fem servir.
Apaguem el foc, i deixem reposar l’arròs amb conill entre 5 i 10 minuts tapant la cassola amb un drap.
1h 30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
8271 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.