Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Una caixa de llagostins congelats de mida mitjana
- 400 grams de rigatoni
- Sofregit de tomàquet
- Oli d'oliva
- Conyac
- Cava brut o brut natura
- Sal
- Pebre negre en pols
- Una ceba ratllada
- Una pastanaga ratllada
- Dos alls ratllats
- Mantega
- Una fulla de llorer
5 racions
Utensilis
Una cassola fonda metàl·lica
Un wok gran
Una cullera de fusta
Cinc plats fondos de porcellana
Un ratllador
Una ganivet petit
Una paella gran
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb: aigua, un pessic de sal, una fulla de llorer i una mica de mantega, posem a coure els rigatoni fins que estiguin cuits al dente, i un cop cuits els escorrem i reservem.
A part, posem un raig d'oli d'oliva en un wok, hi afegim: la pastanaga ratllada, dos alls pelats i ratllats (sense el cor), i la ceba ratllada, i ho fregim fins que tot plegat estigui ben daurat, i tot seguit hi afegim quatre cullerots de sofregit de tomàquet i mig got de cava i deixem que cogui uns deu minuts.
A part, pelem els llagostins i reservem tant els caps com les pells en una bossa i la guardem en el congelador.
Amb un ganivet petit, retirem la tira negre que hi ha en el llom dels llagostins, i els saltem amb un raig d'oli salpebrats tres minuts i els flamegem amb un raig de conyac durant dos minuts, i tot seguit els piquem en brunesa ben menuda i els afegim en el wok juntament amb la resta d'ingredients, ho remenem amb la cullera de fusta, corregim de sal, i tot seguit hi afegim els rigatoni, i amb el mànec del wok donem unes voltes, i deixem que s'acabi de coure tot plegat set minuts més, deixem que reposi cinc minuts, i ja ho podrem repartir en cinc plats fondos, i ho servirem a taula.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta també la podem fer amb macarrons, però amb rigatoni s'enganxa més la salsa.
Etiquetes: La cuina de la pasta La cuina del Wok Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2334 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.