Albergínies farcides de carn

Categoria:
Recepta per
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Quatre albergínies mitjanetes, sal, i oli d'oliva verge.
  • 200 grams de carn picada (barrejada de vedella i porc).
  • Una ceba mitjaneta.
  • Per la salsa: Mig litre de llet fresca, 30 grams de "maizena" o similar, unes boletes de mantega, sal i una mica de ceba ratllada.
  • 100 grams de formatge emmental ratllat.

4 racions

Utensilis

Safata de forn o cassoletes de fang individuals. Ratllador.

Elaboració

Posarem les albergínies en una olla amb aigua bullint, partides per la meitad (de dalt a baix), amb oli i sal.
Quan estiguin tovetes, les traurem i reservarem.
En una paella posarem oli, la ceba ratllada, i la carn, amb una mica de pebre negre i sal. Ho anirem daurant, i quan estigui rosset, hi afegirem una bona part de la polpa de les albergínies reservades, tot ben trinxat.
Posarem les meitats de les albergínies en una safata de forn, i ficarem dins el sofregit de ceba, la polpa, i la carn picada.
Farem la salsa posant la mantega al foc i una mica de ceba ratllada. Quan estigui una xic daurada, hi afegirem la llet. En començar a bullir, desfarem la farina en un got amb una mica de llet que haurem reservat d'antuvi i sal, i ho afegirem, esperant, sense deixar de remenar, que espessi. Ho tirarem damunt de les albergínies.
Posarem el formatge ratllat per sobre la salsa, i ho introduirem al forn fins que quedi el formatge ben rosset.

1h

Notes

Es serveix amb la mateixa safata de forn, o en cassoletes de fang individuals. Pot ser un primer o segon plat.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

16280 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: