Albergínies farcides de carn
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Típica de: Catalunya
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Quatre albergínies mitjanetes, sal, i oli d'oliva verge.
- 200 grams de carn picada (barrejada de vedella i porc).
- Una ceba mitjaneta.
- Per la salsa: Mig litre de llet fresca, 30 grams de "maizena" o similar, unes boletes de mantega, sal i una mica de ceba ratllada.
- 100 grams de formatge emmental ratllat.
4 racions
Utensilis
Safata de forn o cassoletes de fang individuals. Ratllador.
Elaboració
Posarem les albergínies en una olla amb aigua bullint, partides per la meitad (de dalt a baix), amb oli i sal.
Quan estiguin tovetes, les traurem i reservarem.
En una paella posarem oli, la ceba ratllada, i la carn, amb una mica de pebre negre i sal. Ho anirem daurant, i quan estigui rosset, hi afegirem una bona part de la polpa de les albergínies reservades, tot ben trinxat.
Posarem les meitats de les albergínies en una safata de forn, i ficarem dins el sofregit de ceba, la polpa, i la carn picada.
Farem la salsa posant la mantega al foc i una mica de ceba ratllada. Quan estigui una xic daurada, hi afegirem la llet. En començar a bullir, desfarem la farina en un got amb una mica de llet que haurem reservat d'antuvi i sal, i ho afegirem, esperant, sense deixar de remenar, que espessi. Ho tirarem damunt de les albergínies.
Posarem el formatge ratllat per sobre la salsa, i ho introduirem al forn fins que quedi el formatge ben rosset.
1h
Notes
Es serveix amb la mateixa safata de forn, o en cassoletes de fang individuals. Pot ser un primer o segon plat.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
16280 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.