Calamars de potera amb la seva tinta
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per grill
Típica de: Mallorca
Estació: estiu tardor
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 2 Calamars de potera grossos frescos.
- 2 Alls.
- Sal Maldon (o similar)
- Julivert.
- Vinagre de Mòdena.
- Oli d'oliva verge.
2 racions
Elaboració
Es renta una mica el calamar, però sense netejar-lo per dins.
En una graella, hi posem un grapat de sal i es deixa escalfar.
Quan està molt calenta la graella s'hi posen els calamars a foc mig, i es torren uns 4 minuts per cada costat.
Mentre es couen, en un morter, aixafem els alls i el julivert, i afegim un raig d'oli, i unes gotes de vinagre de Mòdena, i ho remanem bé.
Es treuen els calamars del foc, els emplatem, i separem les potes, i treiem els ulls, la boca, les tripes, i la closca.
Es talla el calamar en rodanxes, deixant que la tinta s'escampi per sobre.
Escampem per sobre una mica del que hem preparat al morter i s'ha de menjar tot d'una.
20min
Notes
És indispensable perquè es pugui preparar així que el calamar de potera sigui fresc, pescat el dia anterior o com a molt dos dies enrera. Sinó no podem utilitzar la tinta. Acompanyat amb verdura a la graella, és un àpat molt sa i complert.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1145 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.