Bacallà amb samfaina
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: tardor hivern
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 4 talls de bacallà dessalat gruixuts.
- 1 Ceba de Figueres mitjana.
- 1/2 Carabassó. o 1 de petit.
- 1/2 Albergínia o 1 de petita.
- 1 pebrot verd italià petit.
- Farina de blat.
- Oli, sal i pebre.
- 2 Patates petites.
- Mantega
- 2 Tomàquets madurs.
2 racions
Elaboració
Passem els talls de bacallà dessalats per farina, treient l'excés.
En una paella posem un bon raig d'oli i els fregim un parell de minuts per cada costat. Reservem.
Tallem a trossos petits la verdura, i aprofitem l'oli de fregir el bacallà per fer la samfaina, salpebrant, i afegint una mica d'oli si cal. S'ha de deixar coure a foc lent fins que veiem que està cuit.
Mentre es fa el sofregit, bullim dues patates, fins que estiguin cuites (també es pot utilitzar el microones).
Les aixafem amb una forquilla afegint una mica de pebre i sal i fem un puré.
Barregem el bacallà amb la samfaina un parell de minuts perquè s'escalfi i absorbeixi el gust.
Amb un motlle, posem puré de patata al mig del plat, dos talls de bacallà a cada costat, i repartim la samfaina pels voltants del plat, i una mica sobre el puré de patata.
Ja podem servir.
45min
Notes
Acompanyat d'un bon pa de pagès per sucar, i un vi blanc, és un plat espectacular.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1720 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.