Calamars farcits

Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 12 Calamars mitjans/grans.
  • Butifarra crua (650 g).
  • 2 cebes de Figueres grosses.
  • 4 Alls
  • 2 Tomàtigues ratllades.
  • 50 g Ametlles torrades.
  • 2 Pastilles xocolata negra 70%.
  • Oli d'oliva Extra verge.
  • Sal i pebre.
  • 1/2 Litre fumet de peix.
  • Pinyons.
  • Conyac.
  • 1 Ou dur.

6 racions

Elaboració

Netejem els calamars, i els treiem la pell, i si no ho ha fet la peixateria, els netejem i buidem de dins.
Els tallem ses aletes, i les ajuntem amb els tentàcles, i ho esmicolem a trossos petits. Reservem.
Treiem la pell a la butifarra, i passem la carn per la picadora.
Trossejem l'ou dur en bocins petits.
Ratllem les cebes, per separat i les sofregim en dues paelles diferents.
En una paella, un cop la ceba (i 2 alls picats) estigui mig cuita, hi afegim la carn picada de la butifarra, les aletes i tentàcles esmicolats, l'ou dur i els pinyons. Hi tirem un raig generós de conyac per sobre. Deixem coure uns 5 minuts (no ha de coure massa, perquè desprès hi haurà més cocció). Reservem i deixem refredar.
En s'altre paella sofregim la ceba amb 2 alls picats, i quan estigui cuita, hi afegim les tomátigues ratllades, fins que estigui cuit.
Omplim amb cura amb una cullera petita els calamars amb el farciment preparat a la primera paella, deixant un tros, a la part de dalt, i els tanquem amb un escuradents.
En una cassola de fang o de ferro colat, amb un raig d'oli, coem els calamars, fins enrossir-los una mica.
Posteriorment, hi afegim el sofregit de sa segona paella, el fumet de peix, la picada d'ametlles i deixem fer el xup xup uns 25 minuts. Quan restin 5 minuts, afegim la xocolata negre, i si cal, afegim sal i pebre al gust.
I emplatem 2 calamars per persona.

2h

Notes

Jo ho maridaré amb un vi Perla Negre dels celles Es Gallicant de Campos ((Mallorca).
Aconsello presentar-ho amb un puré de patates, que barrejat amb el suquet està de conya.
També aconsello preparar-ho un dia abans per tal que els calamars absorbeixin bé el sabor del suquet.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1230 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: