Peus de porc amb fesols
Categoria:
Carns
Recepta per olla a pressió
Típica de: Catalunya
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Quatre peus de porc, que comprarem nets, partits en quatre trossos cadascun.
- Oli verge d'oliva i sal.
- Un polsim de pebre negre i vermell dolç.
- 50 grams d'ametlles torrades.
- Dues cebes mitjanetes.
- Dues tomaques madures i dolces.
- Un pot de fesols blancs.
- Dues llesquetes de pa del dia abans.
- Un manadet d'herbes aromàtiques.
- Tres dents d'all.
- Un trosset petit de bitxo.
- Un os de pernil.
- Una copeta de vi blanc sec.
4 racions
Utensilis
Olla a pressió, batidora manual.
Elaboració
Posarem els peus de porc, (salpebrats), el manadet d'herbes i l'os del pernil a l'olla pressió cobrint-ho d'aigua, i quan comenci a xiular, comptarem quinze minuts.
Farem un sofregit amb la ceba, les tomaques i els alls en una cassola.
Fregirem el pa.
Posarem el sofregit, el pa i les ametlles torrades amb una mica de brou de la pota que hem bullit, i ho trinxarem amb la batidora manual.
Agafarem la mateixa cassola que hem fet el sofregit, hi posarem els peus,(mirarem primer de desossar-los, treient els ossos més grossos), la salsa, el pebre vermell, el vi blanc, i un trosset de bitxo (segons gust de més o menys picant), i deixarem que bulli uns cinc minuts.
Afegirem finalment els fesolets, i deixaem que bulli uns dos minuts més.
1h
Notes
Posar-ho en una safata, i servir-ho molt calent.
És un plat deliciós per l'hivern.
L'acompanyarem amb un bon vi negre de les nostres contrades.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1437 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.