Braç de patata
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Pastís
Típica de: Catalunya
Estació: primavera estiu
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un quilo de patates.
- Oli verge d'oliva i sal.
Pel farciment:
- Una llauna de tonyina.
- Olives verdes i negres.
- Salsa maionesa.
- Una llauna de pebrotets vermells.
- Una llauna d'anxoves.
- Dos ous durs.
- Un ou cru.
- Uns pesolets
- Ametlles i avellanes triturades.
6 racions
Utensilis
Una safata de servir, un passapurés.
Elaboració
Bullirem les patates una vegada les tinguem pelades, a trossets, en una olla amb oli i sal.
Una vegada bullides, les passarem pel passapurés, fent una pasta molt espessa.
Batrem l'ou cru, i l'afegirem a la massa.
L'estendrem damunt d'un drap de cuina net, i farem un rectangle d'uns 25 x 50 cms.
Posarem aleshores per sobre la tonyina, les olives talladetes a trossets, les anxoves també tallades, els ous durs a tallets, els pèsols, les amtelles i avellanes triturades, i maionesa (millor feta de casa).
Ho embolicarem fent un braç, mirant que quedi ben tancat de tot arreu, inclosos els costats.
Ho posarem en una safata se servir, i ho decorarem amb la maionesa restant, una mica d'enciam, escarola, o trossets d'oliva i pebrot vermell, olives, etc... al nostre gust.
Ho reservarem a la nevera, fins l'hora de servir-ho.
1h
Notes
Ho servirem fred.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
8724 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.