Ous amb tonyina i xampinyons
Categoria:
Ous i làctics
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 7 ous
- 400 g de xampinyons
- 100 g de tonyina de llauna
- 3 formatgets
- 5 anxoves
- 40 cc de crema de llet
- 40 cc d'oli
- 50 cc de formatge ratllat
- All i julivert
Per la beixamel:
- 30 g de farina
- 40 g de mantega
- 600 cc de llet
- Sal i nou moscada
4 racions
Elaboració
Bullim els ous durant 12 minuts, els treiem del foc i els deixem refredar.
Pelem els ous i els tallem per la meitat longitudinalment.
Treiem els rovells, els aixafem i els barregem amb la tonyina, els formatgets, les anxoves i la crema de llet.
Amb aquesta massa farcim els ous de manera que quedi una muntanyeta a sobre de cada mig ou Els reservem.
Tallem els xampinyons al nostre gust, els posem a fregir amb l'oli i quan estiguin quasi fets, afegim l'all i el julivert finament picats.
Preparem la beixamel i en posem una mica en el fons d'una safata.
Coloquem xampinyons a la safata i a sobre els ous farcits. Cobrim els ous amb la beixamel i en posem una mica a sobre dels xampinyons.
Afegim el formatge ratllat i gratinem fis que estiguin una mica rossos.
Els deixem refredar una mica i ja estaran a punt.
Són boníssims!
30min
Notes
Per bullir els ous i que no se'ns trenquin, seguirem aquests passos: posem un pot amb aigua i un xorret de vinagre al foc. Quan l'aigua bulli, dipositem els ous amb l'ajuda d'una cullera perquè no es trenquin. Quan l'aigua torni a bullir, abaixem el foc i els deixem fer durant 12 minuts. Per pelar-los els farem rodolar presionant pel mig. Així es pelen fàcilment.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2535 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.