Pastís de taronja i ametlla
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Necessitem:
- 1 làmina de pasta de full
- la ratlladura d'una taronja
- 1 ou
- 50g de sucre
- 50g de farina
- 50g d'un bon oli d'oliva
- 50g de farina d'ametlla
Taronja confitada :
- dues taronges
- 1dl d'aigua
- 200g de sucre
- una culleradeta de canyella en pols (opcional)
Per la cobertura:
- el suc d'una taronja
- 100g de sucre
- 1dl d'aigua
- 2 fulles de gelatina
8 racions
Elaboració
Confitem la taronja:
- Posem l'aigua amb el sucre a foc ben baixet i hi afegim la taronja tallada a rodanxes ben fines i ho deixem, gairebé uns 35-40 minuts. A la meitat de la cocció hi afegim, si es vol, la canyella. Una vegada les taronges s'han begut tot l'almivar ja està a punt.
Folrem un motlle amb la pasta de full.
Barregem l'ou amb el sucre, la ratlladura de la taronja,l'oli, la farina i l'ametlla. Posar-hi també la polpa de la taronja confitada, ja que per guarnir el pastís només necessitem la pell. Ho passem bé per la batedora i posem aquesta barreja al damunt de la pasta de full.
Al forn, preescalfat a 200º uns 30 minuts.
Mentres tenim el pastís al forn reduim el suc de la taronja, amb l'aigua i el sucre i quan ho tenim com un almívar i afegim les dues fulles de gelatina que tindrem en remull.
Tallem les pells de taronja confitada a tires.
Quan el pastís està cuit posem pel damunt les pells de taronja i hi tirem l'almívar amb la gelatina.
Un parell d'hores a la nevera i ja el tenim a punt!
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1730 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.