Pastís de taronja i ametlla

Categoria:
Tipus de plat:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

Necessitem:

  • 1 làmina de pasta de full
  • la ratlladura d'una taronja
  • 1 ou
  • 50g de sucre
  • 50g de farina
  • 50g d'un bon oli d'oliva
  • 50g de farina d'ametlla

Taronja confitada :

  • dues taronges
  • 1dl d'aigua
  • 200g de sucre
  • una culleradeta de canyella en pols (opcional)

Per la cobertura:

  • el suc d'una taronja
  • 100g de sucre
  • 1dl d'aigua
  • 2 fulles de gelatina

8 racions

Elaboració

Confitem la taronja:

- Posem l'aigua amb el sucre a foc ben baixet i hi afegim la taronja tallada a rodanxes ben fines i ho deixem, gairebé uns 35-40 minuts. A la meitat de la cocció hi afegim, si es vol, la canyella. Una vegada les taronges s'han begut tot l'almivar ja està a punt.
Folrem un motlle amb la pasta de full.
Barregem l'ou amb el sucre, la ratlladura de la taronja,l'oli, la farina i l'ametlla. Posar-hi també la polpa de la taronja confitada, ja que per guarnir el pastís només necessitem la pell. Ho passem bé per la batedora i posem aquesta barreja al damunt de la pasta de full.
Al forn, preescalfat a 200º uns 30 minuts.
Mentres tenim el pastís al forn reduim el suc de la taronja, amb l'aigua i el sucre i quan ho tenim com un almívar i afegim les dues fulles de gelatina que tindrem en remull.
Tallem les pells de taronja confitada a tires.
Quan el pastís està cuit posem pel damunt les pells de taronja i hi tirem l'almívar amb la gelatina.
Un parell d'hores a la nevera i ja el tenim a punt!

Per


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1730 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: