Bacallà confitat amb cremós de patata
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 2 talls de morro de bacallà dessalat
- 2 patates
- 2 tomàquets madurs grossos
- 2 alls
- Oli
2 racions
Elaboració
Pelem els alls, els tallem per la meitat i els posem a confitar en oli abundant dins un cassó que no s'enganxi.
Treiem la pell del bacallà i la reservem.
Sumergim el bacallà en l'oli de fregir els alls i el deixem confitar a foc molt baix durant uns deu minuts.
Posem a escalfar aigua i bullim les pells del bacallà durant deu minuts. Retirem les pells i afegim les patates, que haurem tallat a quadrets petits. Les deixem bullir fins que estiguin toves.
Escorrem les patates, les aixafem i tirem unes cullerades de l'oli de confitar el bacallà, de manera que quedi un puré cremós. Salem al nostre gust i reservem.
Pelem els tomàquets, prèviament escaldats, els treiem les llavors i els tallem a quadrets.
Colem l'oli de confitar el bacallà, posem dues cullerades en un caçó i confitem els tomàquets a foc lent durant uns quinze minuts. Afegim sal i sucre.
En una safata que vagi al forn, posem una base de cremós de patata, coloquem els talls de bacallà a sobre i els cobrim amb els dauets de tomàquet confitat. Posem la resta del tomàquet pel voltant.
Enfornem durant uns cinc minuts i ja el tindrem a punt.
40min
Notes
La combinació del bacallà amb el puré i el tomàquet queda molt agradable.
El tomàquet també es pot comprar congelat, ja fet a daus.
Etiquetes: Bacallà Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
13665 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.