Espatlla de xai al forn

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Dues espatlles de xai, d'un quilo aprox,, tallades en dues meitats cadascuna
  • Una cabessa d'alls sense pelar, tallada per la meitat
  • Quatre fulles de llorer
  • Un grapat de grans de pebre negre
  • Sal
  • Herbes de provença
  • Oli d'oliva
  • Vi ranci
  • Conyac
  • Brou de pollastre casolà [Veure recepta]
  • Patates a lo pobre [Veure recepta]

2 racions

Utensilis

Una safata fonda per anar al forn
Quatre plats grans de porcellana blanca

Elaboració

En una safata per anar al forn, posem : les dues meitats d'espatlla salpebrades, el llorer, la cabessa d'alls, un grapat de grans de pebre negre, herbes de provença, un raig de vi ranci, un raig de conyac, un bon raig d'oli d'oliva, i dos dits de brou de pollastre.
Ho posem al forn a 180º, i ho anem vigilant, tot donant-hi voltes de tant en tant.
A part, fem les patates a lo pobre com explico a la meva recepta, i un cop cuites les reservem.
Penseu que, quan fem carns al forn, el temps de cocció, acostuma a ser de 45 minuts, per quilo de carn.
Quan ja ho tenim cuit, ho posem en el plat de forma individual, acompanyada d'un niu de patates a lo pobre, o patates petites i cebes com acompanyament, i ja ho podrem servir a taula.

1h

Notes

Com a guarnició, també hi podem posar patates petites senceres i cebetes.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

6090 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: