Botifarres i xistorres a la brasa
Categoria:
Carns
Típica de: Espanya → Catalunya
Dieta: hipocalòrica
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 1 Kg de botifarra
- 1 Kg de xistorra
- Pa
- Alloli
- ...
5 racions
Elaboració
Plat molt sencill . El més importan és la brasa : llenya d’alzina , de ceps ,…igual d’important és la qualitat de la botifarra i xistorra.
Primer fem el foc , quan ja no fa flama i la brasa està en el seu punt ( no hem de tenir presa ) doncs amb aquesta llenya la brasa aguanta molt de temps., hi posem la botifarra i s’ha de donar-li la volta molt suvint . Al cap de 10 minuts i posem la xistorra ( es cou més ràpit ) . Si la brasa fa flama si tira un bon grapat de sal i s’apaga . Els temps és difícil doncs la botifarra hi ha gent que els hi agrada poc feta i altres quasi cremada .
La xistorra , normalment, agrada ben feta.
Podem aprofitar la brasa per fer torrades , pebrot , ceba , patates amb pell, …
També fem un bon all i oli ( sense ou ni pa )
Un cop la brasa a punt , amb 10 – 15 minuts , ja es pot servir.
15min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1117 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.