Ostres vives
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Espanya → Catalunya i Galicia
Dieta: baixa en greixos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 8 ostres per persona
- Llimona
- Pebre negra
1 racions
Elaboració
El que explico és cóm obrir les ostres :
Obre ostres
Sovint en forma de ganivet de fulla curta i ampla. Amb un topall en forma de disc
perpendicular a la fulla que evita l’excessiva penetració d’aquesta al temps que permet una pressió major per introduir la fulla entre les valves.
La funció d’aquesta fulla, de tallant doble i punta punxeguda, és passar entre les valves a traves de la xarnera (frontissa que les uneix) i seccionar després el potent múscul adductor (el que les tanca) del centre de la petxina. Cal, doncs, clavar-la entre les valves per la part més estreta tot fent alçaprem i, després, passar-la entre la carn i la valva plana fins seccionar aquell múscul, alliberant així aquesta part de la closca i deixant al descobert l’animal. Òbviament, l’operació es fa en viu, ja que la cocció de l’ostra, com tots els Bivalves, ja separa les valves.
Els models que posen l’ostra en un suport solen tenir el problema de la mida de l’ostra que fa que, al final, algunes les hàgim d’obrir pel mètode tradicional.
Cal obrir-les en viu per mantenir-ne els líquids interns i evitar-ne la dissipació. Per això es fa sempre amb la valva plana cap amunt.
És important la protecció de la mà que aguanta l’ostra.
Hi ha guants de malla de ferro que, a més, us poden servir per quan talleu carn o feu altres operacions de risc.
Tot i ser un estri de poca utilitat, penseu que quan el feu servir serà per una bona estona. Busqueu un mànec còmode.
4min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1253 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.