Calamars farcits
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 20 Calamars petits
- 3 Cebes
- 150 gr de pernil salat
- 1 Ou dur
- 4 dents d'all
- 3 tomàquets
- 1 pebrot verd
- La tinta dels calamars
- Oli, sal i pebre
- Julivert
4 racions
Utensilis
Cassola i paella
Xinès
Turmix o trituradora
Elaboració
Netejem el calamars i guardem la seva tinta. Separem aletes i tentàcles, ho piquem i reservem.
Per fer el farciment, sofregim en una paella amb una mica d'oli una ceba i dues dents d'all picats. Afegim la picadura de les aletes i tentàcles i el pernil tallat a trossets, i una mica de julivert picat.
Barrejem be les dues coses i afegim al conjunt l'ou dur picat. Ho deixem refredar una mica.
En una cassola a foc molt lent, sofregim les altres dues cebes, les altres dues dents d'all i el pebrot verd picats i els tomàquetsa trossets petits. Sofregim tot i afegim la tinta de calamar dissolta en una mica d'aigua. CDuinem a foc lent uns 15 minuts. Després ho triturem tot amb el turmix o trituradora, i reservem la salsa.
Omplim els calamars amb la barreja que hem preparat inicialment i els tanquem amb un escuradents. Fregim els calamars en una cassola amb una mica d'oli, i un cop estan una mica rossos i afegim la salsa, i deixem a foc lent 20 minuts més. Rectifiquem de sal i pebre.
1h
Notes
No omplir massa els calamars amb el farciment, perquè al fregir-los solen encongir-se.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1494 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.