Espaguetis a la "putanesca"

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Itàlia → Sicilia
Estació:
Dificultat: Inexperts

Ingredients

  • 500 gr d'espaguetis
  • 6 tomàquets madurs
  • 6 Filets d'anxova de l'Escala
  • 4 dents d'all
  • Mig pot d'olives negres sense pinyol
  • 1-2 bitxos
  • Tàperes (2 culleradetes)
  • 2 culleradetes d'orenga fresc o 1/2 de sec
  • Oli d'oliva verge
  • Sal
  • Pebre negre

4 racions

Elaboració

Posem un raig d'oli en una paella i hi afegim els alls picats, el bitxo i els filets d'anxova tallats a trossets, fins que es dori l'all, sense arribar a torrar-se.
Escaldem els tomàquets amb aigua bullint per pelar-los fàcilment, els trossegem a trossos petits i ho incorporem a la paella, salpebrem i deixem que es sofregeixi a foc lent una mitja hora.
Ompliu d'aigua una olla gran, hi afegim una cullerada de sal, i aboquem la pasta quan arrenqui el bull, submergint-la bé (el temps de cocció al dente depèn del tipus de pasta, cal seguir les instruccions del fabricant).
Mentrestant es cou la pasta, afegim a la paella amb el sofregit, l'orenga, les tàperes i les olives (tallades a trossets).
Així que la pasta estigui al dente, colem, i barregem tot seguit la pasta amb la salsa putanesca.
Jo ho barrejo a la mateixa olla que he bullit els espaguetis, afegint una cullerada d'oli d'oliva.
Es serveix tot seguit.

1h

Notes

Si no us agrada picant, no hi poseu guindilla.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2044 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Afegir comentari
 

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: