Espaguetis a la "putanesca"
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Típica de: Itàlia → Sicilia
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 500 gr d'espaguetis
- 6 tomàquets madurs
- 6 Filets d'anxova de l'Escala
- 4 dents d'all
- Mig pot d'olives negres sense pinyol
- 1-2 bitxos
- Tàperes (2 culleradetes)
- 2 culleradetes d'orenga fresc o 1/2 de sec
- Oli d'oliva verge
- Sal
- Pebre negre
4 racions
Elaboració
Posem un raig d'oli en una paella i hi afegim els alls picats, el bitxo i els filets d'anxova tallats a trossets, fins que es dori l'all, sense arribar a torrar-se.
Escaldem els tomàquets amb aigua bullint per pelar-los fàcilment, els trossegem a trossos petits i ho incorporem a la paella, salpebrem i deixem que es sofregeixi a foc lent una mitja hora.
Ompliu d'aigua una olla gran, hi afegim una cullerada de sal, i aboquem la pasta quan arrenqui el bull, submergint-la bé (el temps de cocció al dente depèn del tipus de pasta, cal seguir les instruccions del fabricant).
Mentrestant es cou la pasta, afegim a la paella amb el sofregit, l'orenga, les tàperes i les olives (tallades a trossets).
Així que la pasta estigui al dente, colem, i barregem tot seguit la pasta amb la salsa putanesca.
Jo ho barrejo a la mateixa olla que he bullit els espaguetis, afegint una cullerada d'oli d'oliva.
Es serveix tot seguit.
1h
Notes
Si no us agrada picant, no hi poseu guindilla.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2044 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.