Arroç de sèpia i verdures amb all i oli

Ingredients

  • 1 Sèpia gran fresca, amb la seva tinta.
  • 400 gr. d'arroç tipus "Bomba"
  • 1 Pastanaga.
  • 1 pebrot verd tipus italià.
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1 Ceba tendre
  • 3 Alls
  • 2 Litres de brou de peix
  • 1 Ou
  • Conyac
  • 1 ampolla de vi Verdejo.
  • Oli d'oliva, sal i pebre

4 racions

Utensilis

Paella

Elaboració

Tallem la sèpia a trossos i reservem la bossa on hi la tinta.
Tallem la pastanaga, 2 alls, els pebrots i la ceba tendra a trossets petits.
En la paella posem oli i coem la sèpia. La retirem i reservem,
Posem a sofregir la ceba,els alls, els pebrots i la pastanaga. Quan estigui al punt la verdura, hi afegim la sèpia, i hi tirem un bon raig de conyac, i tot seguit l'arroç. Amb una mica de brou barregem be la tinta de la sèpia i ho afegim per sobre l'arroç i ho remenen, deixant-t'ho rossejar uns quatre minuts. A continuació tirem el brou fins que cobreixi completament l'arroç, i reservem brou calent, i deixem que vagi fent el xup xup durant uns vint minuts. Mentrestant preparem un "all i oli", amb l'all restant, el rovell de l'ou i una mica de sal, i oli que ho lligui. L'arroç absorbirà el brou i se n'hi haurà d'anar afegint fins que l'arroç estigui cuit al gust (preferiblement ha de quedar una mica dur). Un cop cuit, i tot just acabar d'apagar el foc, es tapa amb un drap de cuina i per sobre el drap s'hi tira una bon raig de vi Verdejo que empapi i traspassin el drap, i es deixa uns quatre minuts. Emplatar i servir. Afegir all i oli a l'arroç, barrejant-t'ho bé.

1h

Notes

Aquest plat, es pot convertir en un arroç negre, afegint tinta de calamar quan tirem l'arroç. La resta de procediment tot igual. Amb un vi Protos Verdejo, ha lligat molt bé.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3469 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: