Arroç de sèpia i verdures amb all i oli

Ingredients

  • 1 Sèpia gran fresca, amb la seva tinta.
  • 400 gr. d'arroç tipus "Bomba"
  • 1 Pastanaga.
  • 1 pebrot verd tipus italià.
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1 Ceba tendre
  • 3 Alls
  • 2 Litres de brou de peix
  • 1 Ou
  • Conyac
  • 1 ampolla de vi Verdejo.
  • Oli d'oliva, sal i pebre

4 racions

Utensilis

Paella

Elaboració

Tallem la sèpia a trossos i reservem la bossa on hi la tinta.
Tallem la pastanaga, 2 alls, els pebrots i la ceba tendra a trossets petits.
En la paella posem oli i coem la sèpia. La retirem i reservem,
Posem a sofregir la ceba,els alls, els pebrots i la pastanaga. Quan estigui al punt la verdura, hi afegim la sèpia, i hi tirem un bon raig de conyac, i tot seguit l'arroç. Amb una mica de brou barregem be la tinta de la sèpia i ho afegim per sobre l'arroç i ho remenen, deixant-t'ho rossejar uns quatre minuts. A continuació tirem el brou fins que cobreixi completament l'arroç, i reservem brou calent, i deixem que vagi fent el xup xup durant uns vint minuts. Mentrestant preparem un "all i oli", amb l'all restant, el rovell de l'ou i una mica de sal, i oli que ho lligui. L'arroç absorbirà el brou i se n'hi haurà d'anar afegint fins que l'arroç estigui cuit al gust (preferiblement ha de quedar una mica dur). Un cop cuit, i tot just acabar d'apagar el foc, es tapa amb un drap de cuina i per sobre el drap s'hi tira una bon raig de vi Verdejo que empapi i traspassin el drap, i es deixa uns quatre minuts. Emplatar i servir. Afegir all i oli a l'arroç, barrejant-t'ho bé.

1h

Notes

Aquest plat, es pot convertir en un arroç negre, afegint tinta de calamar quan tirem l'arroç. La resta de procediment tot igual. Amb un vi Protos Verdejo, ha lligat molt bé.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3324 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de desembre:

Canapès de pernil amb kiwi
Canapès de pernil amb kiwi
Amanides i plats freds
Caldo de Nadal
Caldo de Nadal
Sopes i cremes
Galetes de Nadal
Galetes de Nadal
Postres i dolços Galetes
Tarta San Marcos
Tarta San Marcos
Postres i dolços

Veure receptes de desembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: