Frit mariner
És un plat típic de Mallorca. Malgrat el podem fer tot l'any ja que trobem tots els ingredients en les botigues de congelats, recomano fer-lo en primavera per mor que la majoria de les verdures emprades són d'aquesta estació, o sigui, de temporada.
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Tapes
Típica de: Espanya → Mallorca
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 sípia mitjana
- Cues de gamba pelades
- Musclos
- 4 Patates del bufet mitjanes
- 6 grells o cebes tendres
- 4 alls tendres
- 3 carxofes
- 150g de pèsols
- 1 bitxo(o 2 depenent si vos agrada més coent)
- 1 manat de fulles de fonoll tendres
- Sal i oli d'oliva
4 racions
Utensilis
Greixonera (cassola i si és de fang, millor) i paella
Elaboració
Preparatius:
Fem els musclos al vapor. Una vegada fets, separem la carn i els reservem.
Tallem la sípia, prèviament netejada, a daus.
Pelem les patates i les tallem a daus de la mateixa mida que els de la sípia. Els posem en un bol amb aigua per tal que llevar-lis la fècula.
Netegem les cebes tendres o grells i les tallem a rodanxes fines tant la part blanca com la part verda.
Netegem els alls tendres i els tallem, només la part blanca, a rodanxes com ho hem fet amb les cebes o els grells.
Pelem les carxofes fins arribar al seu cor. Les tallem a làmines fines (mig centímetre, més o manco)
Traiem les llavors del o dels bitxos i els tallem ben fins.
Tallem les fulles de fonoll ben finetes.
Elaboració:
Necessitem una greixonera (una cassola i si és de fang, millor) i una paella.
Fregim a la paella amb bastant d'oli les patates. Hem de procurar que quedin fetes però no daurades de fora. Les dipositem a la cassola. Traiem part de l'oli de fregir les patates de la paella i procedim a fregir la sípia amb el bitxo. Ho fem a foc més aviat lent per tal que no s'aferri. Al cap d'uns cinc minuts, afegim les cebes i els alls tendres i ho remenem. Al cap de tres o quatre minuts, hi afegim les carxofes i tornem a remenar. Al cap de cinc minuts, hi afegim els pèsols, les cues de gambes, els musclos i el fonoll, li posem sal i tornem a remenar. Tapem la paella i deixem que es vagi fent a foc lent remenant de tant en tant per tal que no s'aferri. Quan veiem que tots els ingredient estan tendres, ho passem a la cassola de fang on hi ha les patates, ho remenem tot, la posem al foc, la tapem i deixem que faci un bull tot plegat duran uns cinc minuts.
S'ha de servir calent.
2h
Notes
A part de la sípia, gambes i musclos, també es pot fer amb pop, calamars, rap, mussola...
Etiquetes:
Carxofes Marisc Patates Peix Pèsols
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
7818 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.