Foie fresc d’ànec amb crema de moniato
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Crema
Dieta: hipocalòrica
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 200 g de Foie fresc d’ànec (50 g per persona)
- 500 g de Moniatos
- 2 Porros mitjans
- Brou vegetal (o aigua)
- Oli d’oliva verge
- Sal normal
- Sal gruixuda
4 racions
Elaboració
Pelem els moniatos i en fem daus.
Amb els porros fem el mateix.
En un cassó, hi posem oli d’oliva i els vegetals. Una mica de sal normal.
Ho posem a coure uns 5 o 6 minuts a foc mig.
Mentre es couen els moniatos i els porros, posem a bullir el brou vegetal (o l’aigua) en un cassó a part).
Quan arrenqui el bull hi afegim els vegetals.
Deixem coure uns 15 o 20 minuts
Ho deixem refredar i ho triturem fins que quedi una massa ben fina.
A continuació, tallem el foie, 2 trossos per persona.
En una planxa ben calenta amb sal gruixuda, fem el foie (tomba i tomba), és a dir, més o menys 1 minut per costat.
Això, depèn de cada persona. Jo, 1 minut per costat.
Mentre, fem el foie, escalfem la crema de moniato.
Fem una mica de moniato tipus patates “xip” per decorar el plat,uns 2 minuts.
Empletem, en el plat la crema de moniato i sobre els dos trossos de foie amb una mica de sal gruixuda, de manera que quasi no es vegi que a sota hi ha la crema de moniato i el moniato tipus patates xip, per sobre.
S’ha de servir tot calent.
30min
Notes
El foie gras, o fetge gras, és el producte gastronòmic provinent de l’ànec i la oca. Es produeix a partir de l’engreix massiu dels animals, la qual cosa suposa l’engreix del seu fetge, òrgan que utilitzen de forma natural com a magatzem de greix. El resultat és un producte organolèpticament molt complex, de textura suau i untuosa.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1440 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.