Foie fresc d’ànec amb crema de moniato

Categoria:
Tipus de plat:
Dieta: hipocalòrica
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 200 g de Foie fresc d’ànec (50 g per persona)
  • 500 g de Moniatos
  • 2 Porros mitjans
  • Brou vegetal (o aigua)
  • Oli d’oliva verge
  • Sal normal
  • Sal gruixuda

4 racions

Elaboració

Pelem els moniatos i en fem daus.
Amb els porros fem el mateix.
En un cassó, hi posem oli d’oliva i els vegetals. Una mica de sal normal.
Ho posem a coure uns 5 o 6 minuts a foc mig.
Mentre es couen els moniatos i els porros, posem a bullir el brou vegetal (o l’aigua) en un cassó a part).
Quan arrenqui el bull hi afegim els vegetals.
Deixem coure uns 15 o 20 minuts
Ho deixem refredar i ho triturem fins que quedi una massa ben fina.
A continuació, tallem el foie, 2 trossos per persona.
En una planxa ben calenta amb sal gruixuda, fem el foie (tomba i tomba), és a dir, més o menys 1 minut per costat.
Això, depèn de cada persona. Jo, 1 minut per costat.
Mentre, fem el foie, escalfem la crema de moniato.
Fem una mica de moniato tipus patates “xip” per decorar el plat,uns 2 minuts.
Empletem, en el plat la crema de moniato i sobre els dos trossos de foie amb una mica de sal gruixuda, de manera que quasi no es vegi que a sota hi ha la crema de moniato i el moniato tipus patates xip, per sobre.
S’ha de servir tot calent.

30min

Notes

El foie gras, o fetge gras, és el producte gastronòmic provinent de l’ànec i la oca. Es produeix a partir de l’engreix massiu dels animals, la qual cosa suposa l’engreix del seu fetge, òrgan que utilitzen de forma natural com a magatzem de greix. El resultat és un producte organolèpticament molt complex, de textura suau i untuosa.


Recepta de cuina de Foie fresc d’ànec amb crema de moniato
per Jordi Garcia Miguel
Recepta de cuina de Foie fresc d’ànec amb crema de moniato
Detall del plat on es veu la crema de moniato.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1440 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: