Sopa freda de tomàquet amb llagostins
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Dieta: baixa en greixos
Estació: primavera estiu
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 12 Tomàquets de pera ben madurs o d'altres veriats
- 6 Llagostins (poden ser congelats)
- ½ Ceba tendra
- Sal
- Pebre negre
- Oli d’oliva
- Vinagre de vi
- Vinagre balsàmic
3 racions
Utensilis
Batedora.
Elaboració
Rentem bé els tomàquets i els tallem a quarts treient-los el cor però deixant la pell i les llavors.
Tallem la mitja ceba ben petita.
Barregem els tomàquets i la ceba i ho triturem tot amb l’ajut de la batedora elèctrica.
Passem la barreja per un colador xinès (així eliminarem les restes de pell i les llavors).
En una paella amb una mica d’oli, salem els llagostins i els saltem 3 minuts.
Els pelem i tallem a trossos i reservem els caps i també els llagostins a trossos.
Salpebrem al gust i no cal posar-hi sucre per corregir l’acidesa. El tomàquet de pera té molt poca acidesa.
Amb altres varietats, crec que tampoc és necessari.
Amanim el conjunt amb un bon raig d’oli i un altre de vinagre.
Tornem a triturar la sopa amb la batedora perquè quedi ben fina i per sobre i posem la carn i suc dels caps dels llagostins.
Barregem bé.
Posem els trossos de llagostins per sobre i ho guardem tot a la nevera 2 o 3 hores abans de consumir-la.
La retirem 5 minuts abans de servir-la perquè perdi una mica de fred.
Hi tirem per sobre un raig de vinagre balsàmic i oli d’oliva.
20min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3060 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.