Peus de porc a la catalana
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Recepta per olla a pressió
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Quatre peus de porc
- Un grapat d'ametlles torrades
- Oli d'oliva verge
- Sal
- All i julivert
- Una tomaca madura
- Una ceba mitjaneta
- Una mica de sucre
- Un pessic de pebre vermell dolç o picant, a gust.
- Una miqueta de bitxo
- Un raget de vi blanc o vermut.
- Brou de carn de coure els mateixos peus.
- Una culleradeta de maizena per espessir la salsa.
- Uns fesols cuits.
4 racions
Elaboració
Picarem la ceba, i la posarem a la cassola amb una mica d'oli, i deixarem que es dauri una mica.
Hi afegirem la tomaca pelada i triturada, amb una mica de sucre, perquè deixi anar l'àcid, i mirarem que es faci també juntament amb la ceba.
Tindrem els peus de porc degudament bullits, tovets, i partits a trossos -sis de cadascun-, i els ficarem a la cassola del sofregit.
A part, posarem una mica de brou en un pot de batedora i afegirem les ametlles torrades, i la maizena i ho triturarem.
Afegirem a la cassola el brou que tenim reservat de bullir els peus fins que els cobreixi.
Quan tot és ben barrejat, hi tirarem la picadeta de les ametlles i la maizena.
I finalment, hi afegirem all i julivert picat, els fesols cuits i una mica de pebre vermell.
Deixarem que cogui tot plegat uns deu minuts més.
45min
Notes
No cal dir que són molt importants els ingredients, ja que si el sofregit es fa amb ceba de Figueres, queda molt més gustós que no pas amb altra classe.
Es presenta a taula en una safata bonica, i molt calent.
És una menja d'hivern donades les seves calories.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
18638 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.