Llobarro a la sal amb patates Hasselback

Categoria:
Recepta per
Típica de: Catalunya
Dieta: baixa en greixos
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 2 Llobarros de ració de 1/2 Kg. cadascun
  • 4 Patates mitjanes
  • 2,5 Kg. de sal marina grossa especial.
  • 1 Llimona
  • Julivert
  • 2 alls
  • 1 ceba
  • Oli d'oliva verge
  • Pebre negre
  • Pebre verd en gra
  • Pebre vermell picant
  • Encenalls de pernil.
  • 4 fulles de llaurer.
  • Farigola

2 racions

Elaboració

Demanem a la peixatera que ens prepari els llobarros per fer a la sal, sense escamar i buidant les tripes per la part del cap, sense obrir-lo. Els rentem i assequem bé. Posem a pres calfar el forn a 200 º.
Rentem les patates, i fem talls com si féssim rodanxes no massa amples, sense acabar de tallar del tot.
Dins dels talls que hem fet partim les fulles de llorer en tres trossos i els fiquem dins de tres talls dels que hem fet les patates.
Un cop el forn te la temperatura, posem les patates mullades amb una mica d'oli, 30 minuts. Mentrestant, es forra la safata del forn amb paper d'alumini.
En un bol, tirem la sal i hi afegim la sal grossa amb una mica d'aigua i barregem bé, junt amb una mica de farigola picada.
En la safata hi posem una base d'un dit de sal, ben estesa.
Agafem els llobarros i hi fiquem dins un tros de llimona en dues parts, el ram de julivert, i un all aixafat a cadascun.
Els posem sobre la safata i els recobrim individualment amb la resta de la sal, procurant que quedin ben coberts per tots costats.
Quan faci 30 minuts que es couen les patates, es treuen, retirem el llorer, trossegem la ceba, i dins dels talls de la patata hi posem els encenalls de pernil serrà (millor si tenen una mica de greix), algun tros de ceba, grans de pebre verd, hi tirem pebre negre per sobre (i salem si us agrada més amb el gust de la sal). Les tornem a posar al forn junt amb la ceba durant 20 minuts més a 200º.
Quan es treuen s'hi tira pebre vermell picant per sobre. Enfornem els llobarros a 220 º durant 20 minuts, sense obrir el forn en cap moment, i amb el forn posició = .
Quan fa el temps, i sense esperar que es refredi, trenquem la sal amb cops secs perquè es trenqui a trossos grossos i posem el peix en una safata, on amb un gabinet, traurem la pell, que sortirà bastant sencera, i emplatem els filets del llobarro, treien l'espina i sense pell dins el plat a servir, i afegirem dues patates a cada plat, afegint la ceba cuita per sobra la patata .
Afegirem un raig d'oli sobre el peix, i a taula.

1h 10min

Notes

Perquè la crosta de la sal quedi més dura, es pot barrejar un parell de clares d'ou a la sal. El farciment amb llimona, all i julivert, és pot substituir per qualsevol tipus d'herba que ens agradi, o tanmateix, no ficar-hi res.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2006 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: