Ous ferrats de pagès
Categoria:
Ous i làctics
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 2 Ous de pagès
- Oli d’oliva
- Sal
- 1 Llesca de pa de pagès
1 racions
Elaboració
Agafem una paella (preferiblement antiadherent) i la posem al foc. Deixem que s'escalfi durant 1 minut i li tirem un raig d'oli d'oliva fins que cobreixi el fons de la paella, deixem que l'oli s'escalfi uns 30 segons fins que surti una mica de fum.
Tirem l'ou sobre l'oli bullent. En aquest moment reduïm i deixem el foc a un nivell mitjà-alt.
En menys d'un minut començaran a posar-se marrons les vores de l'ou. Agafem una espàtula i llancem una mica d'oli de la paella per sobre l'ou, (d'aquesta manera ens assegurarem que quedi tot ben fet) i deixem que s'acabi de cuinar de mig a un minut (fins que tota la clara quedi opaca).
Apaguem el foc i amb una espàtula fina posem amb cura l'ou al plat. Afegim una mica de sal.
A punt per degustar-lo mullant pa de pagès.
4min
Notes
Aconseguir un ou ferrat perfecte (clara ben feta, rovell líquit i puntes cruixents) no és tasca fàcil.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1265 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.