Sopa de peix amb rap, gambes i cloïsses
Categoria:
Sopes i cremes
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Rap entre petit i mitjà
- 18 Gambes
- 18 Cloïsses
- 1 Ceba
- 1 Pastanaga
- 2 Porros
- 1/2 Barra de pa de dos dies abans
- 1/2 Got de tomàquet natural
- 1/2 Copeta de brandi
- 1/2 Copeta de licor Fernet
- Aigua
- Oli d'oliva
- Sal
- Estragó
- Julivert
5 racions
Elaboració
Netegem el rap, tallem els lloms a dauets i els reservem.
Posem les espines i el cap en una cassola amb abundant aigua bullint i una branqueta de julivert. Pelem les gambes, reservem les cues i afegim els caps al brou. Posem una mica de sal a la cassola i deixem coure, uns 20 minuts. Colem i reservem el brou.
Mentre fem el brou. Pelem i tallem la ceba ben petita , rentem i tallem la pastanaga a rodanxes. Netegem i tallem els porros i ho posem tot a sofregir en una cassola amb un raig d'oli i una mica de sal . Quan està cuit, uns 25 minuts. Hi tirem el brandi i el Fernet i ho flamegem.
Tallem el pa en llesques i les torrem al forn durant 2-3 minuts. Tallem les llesques de pa torrat i les afegim sobre les verdures que hem cuit i flamejat abans. Hi posem una culleradeta d’estragó i ho ofegem.
Aboquem el brou de peix i la salsa de tomàquet a la cassola i deixem bullir a poc a poc, durant uns 15 minuts. Triturem amb la batedora elèctrica. Hi incorporem les cloïsses. Assaonem els dauets de rap i els posem juntament amb les gambes pelades i una mica de julivert picat, a la cassola. Deixem bullir 2-3 minuts i ho deixem reposar.
Ho servim en un plat fons.
50min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
6536 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.