Rissoto de gírgoles i bolets variats
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Risotto
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 400 Grams d'arròs tipus "bomba"
- 500 Grams de Gírgoles (fresques)
- 1 Bossa de bolets variats (congelats)
- 1 Ceba tendre
- 2 Porros
- 1 got ple (3/4 parts de vi blanc, 1/4 part de vermut blanc)
- 80 Grams de mantega
- 80 Grams de formatge Parmesà
- 1,5 Litres de brou vegetal
- Sal i pebre
- Oli d'oliva
4 racions
Utensilis
Cassola de fang o de ferro forjat.
Elaboració
Descongelem la bossa de bolets, sense llençar el suc del descongelat, el qual afegirem al brou vegetal. Tallem en trossos petits, tant les gírgoles com els bolets variats. Separem uns quants trossos de bolets i gírgoles els triturem i afegim dins el brou. Posem el brou a bullir. Piquem finament la ceba tendre i els dos porros (la part blanca) i els sofregim a la cassola amb una mica d'oli d'oliva. Quan estigui mig sofregit, afegim la barreja de bolets trossejada, fins que estiguin cuits. Barrejam la mantega amb la verdura i bolets, i hi afegim l'arròs, i ho barrejam bé. Hi tirem la meitat del brou i salpebrem al gust. Ho deixem coure sense tapar durant 15-18 minuts, removent sense parar amb una cullera de fusta, i afegint brou amb un cullerot a mesura que es vagi evaporant.Afegim la barreja de vi i vermut, i ratllem per sobre el formatge parmesà,ho removem bé i deixem que es vagi coent sense deixar de remenar durant uns 5 minuts més (comprovar que l'arròs estigui al punt).
Ho traiem del foc, ho tapem amb un drap, i ho deixem reposar 5 minuts.
1h
Notes
He calculat 100 g d'arròs per persona.En temporada de bolets, es pot substituir els bolets congelats per bolets frescos (rovellons, llenegues, xiitake etc.). A qui no li agradi el gust del vermut, es pot fer amb vi blanc només.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2726 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.