Lluç amb crema de moniato i all tendre
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 2 Lloms de lluç frescos d’uns 175 g cadascun
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre negre mòlt
- 2 Alls tendres
Per la crema de moniato:
- 2 Moniatos
- 1/2 Porro de mida gran
- 1 Patata de mida mitjana o petita
- 200 ml de brou de bullir la verdura
- 200 ml de llet evaporada
- 30 g de mantega
- Oli d'oliva
- Pebre negre mòlt
- Sal
2 racions
Elaboració
De la crema de moniato:
Pelem els moniatos amb un pelador de patates (va molt bé). Un cop pelats en fem daus. Fem exactament el mateix amb la patata. Obrim el porro pel mig i el rentem una estona amb força aigua. El trinxem i reservem amb la resta de verdura.
En una paella amb un raig d'oli, hi posem la verdura i la saltagem una estona. Hi tirem una mica de pebre. Ho deixem uns minuts fins que quedi daurada . Aboquem tota la verdura en una olla amb aigua bullent. Fins aquí, són uns 10 minuts màxim. Ho salem una mica i ho remenem i deixem coure uns 20 minuts. L’olla millor tapada. Passats els 20 minuts, notarem que tant el moniato com la patata ja son tous. Colem la verdura i reservem el brou. Aquesta verdura la passem a la mateixa olla de cocció, però ara sense brou i el foc apagat. Hi afegim un parell de cullerots grans de brou a la verdura. Amb una batedora elèctrica, triturem la verdura. Ha de quedar ben fina. Incorporem la mantega, que es desfarà de seguida. Escalfem la llet evaporada al microones i l’incorporem també, ben calenta. Continuem triturant i integrant tots els ingredients. Si convé, podem afegir-hi més brou. És qüestió de trobar la textura de crema que més ens agradi. Finalment, hi posem al punt de sal. Ja la tenim feta.
Del lluç:
Salpebrem el lluç i el posem en una paella amb molt poc oli. Deixem coure uns 5 minuts per costat. En la mateixa paella saltegem els dos alls tendres sencers.
Per emplatar:
En un plat posem de base per persona, la crema de moniato i un llom de lluç a sobre, en un costat un all tendre.
40min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1540 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.