Lluç amb crema de moniato i all tendre

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 2 Lloms de lluç frescos d’uns 175 g cadascun
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre negre mòlt
  • 2 Alls tendres

Per la crema de moniato:

  • 2 Moniatos
  • 1/2 Porro de mida gran
  • 1 Patata de mida mitjana o petita
  • 200 ml de brou de bullir la verdura
  • 200 ml de llet evaporada
  • 30 g de mantega
  • Oli d'oliva
  • Pebre negre mòlt
  • Sal

2 racions

Elaboració

De la crema de moniato:

Pelem els moniatos amb un pelador de patates (va molt bé). Un cop pelats en fem daus. Fem exactament el mateix amb la patata. Obrim el porro pel mig i el rentem una estona amb força aigua. El trinxem i reservem amb la resta de verdura.
En una paella amb un raig d'oli, hi posem la verdura i la saltagem una estona. Hi tirem una mica de pebre. Ho deixem uns minuts fins que quedi daurada . Aboquem tota la verdura en una olla amb aigua bullent. Fins aquí, són uns 10 minuts màxim. Ho salem una mica i ho remenem i deixem coure uns 20 minuts. L’olla millor tapada. Passats els 20 minuts, notarem que tant el moniato com la patata ja son tous. Colem la verdura i reservem el brou. Aquesta verdura la passem a la mateixa olla de cocció, però ara sense brou i el foc apagat. Hi afegim un parell de cullerots grans de brou a la verdura. Amb una batedora elèctrica, triturem la verdura. Ha de quedar ben fina. Incorporem la mantega, que es desfarà de seguida. Escalfem la llet evaporada al microones i l’incorporem també, ben calenta. Continuem triturant i integrant tots els ingredients. Si convé, podem afegir-hi més brou. És qüestió de trobar la textura de crema que més ens agradi. Finalment, hi posem al punt de sal. Ja la tenim feta.

Del lluç:

Salpebrem el lluç i el posem en una paella amb molt poc oli. Deixem coure uns 5 minuts per costat. En la mateixa paella saltegem els dos alls tendres sencers.

Per emplatar:

En un plat posem de base per persona, la crema de moniato i un llom de lluç a sobre, en un costat un all tendre.

40min


Recepta de cuina de Lluç amb crema de moniato i all tendre
En el plat per degustar-lo
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1540 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: