Cocotxes de bacallà al pil pil amb llit de patates
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Alta
Ingredients
- 10 Cocotxes de bacallà per dessalar (les podem comprar fresques, però més cares)
- 2 Patates mitjanes
- 1 Ceba petita
- 1 Nyora
- 2 Dents d’all
- Oli d’oliva
- Sal
2 racions
Elaboració
Un dia abans, posem les cocotxes amb aigua i a la nevera. Canviem l’aigua tres vegades al dia. Això, és per dessalar-les. La nyora, la posem en remull, en aigua tèbia, durant una hora abans de fer-la servir.
Trinxem la ceba ben petita i la sofregim a foc mitjà amb una mica d'oli. Passats, uns 15 minuts, quan vagi agafant color, hi afegim la carn de la nyora. Ho remenem bé i ho reservem.
Pelem i netegem les patates. Posem al foc, una olla amb aigua i una mica de sal, hi tirem les patates tallades entre rodanxes i daus (això, és el menys important, poden ser a rodanxes o a daus, jo faig aquest entremig). Deixem coure uns 15 minuts.
A continuació, agafem una paella amb una mica d’oli. Quan està ben calent, hi tirem les patates amb una mica de sal i les saltegem uns 5 minuts. Han de quedar daurades. Les reservem.
En un cassola, amb bastant oli i a foc suau, fregim els alls laminats i les cocotxes, durant uns 5 minuts, sacsejant durant tota l'estona la cassola per aconseguir que emulsioni la gelatina que va deixant anar el bacallà.
Passat aquest temps hi incorporarem el sofregit de ceba i nyora.
Per emplatar, en un plat posem de base les patates i sobre les cocotxes (5 per persona). Ja es pot servir.
45min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1729 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.